Интимно

Срещате се с човек, на когото са изневерявали – ето какво да правите

Изневярата оставя дълбоки белези, които могат да се окажат проблем с доверието в следваща връзка

25.03.2021г. / 05 42ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако някога са ви изневерявали вероятно знаете колко болезнено може да е чувството след това да не можеш да се довериш на никого. Любовта изведнъж изглежда все по-трудна и невъзможна. Ставате подозрителни и мнителни към партньорите си, мислейки, че щом един ви е изневерил, всеки ще го прави.

Анонимно: 5 неща, които научих от изневярата

Не по-малко трудно е и за партньора ви да се справи с емоционалния товар, който носите. За него е истинско предизвикателство да се доказва всеки ден, да демонстрира верността си, да ви убеждава в това, че обича само вас.

Ако имате връзка с човек, на когото са изневерявали и това е нанесло дълбоки емоционални щети върху душата му, ето какво трябва и какво не трябва да правите.

Просто бъдете верни

Ако наистина искате да бъдете с партньора си и знаете, че е преживял/ а изневяра, просто му/ ѝ бъдете верни. Толкова е просто. Опитайте се да сте максимално честни с човека, когото обичате. Не му давайте поводи за съмнение. Това ще предизвика тревога у него и може да влоши връзката ви и отношенията в нея.

5 мита за изневярата

Не му давайте поводи за съмнение

Съзнателно или не, много хора дават поводи за съмнение на партньорите си. Те флиртуват, открито или не, говорят за колеги, приятели, закачат се. При някои хора това е начин да повдигнат самочувствието си. Много често те нямат никакви намерения да изневеряват. При други е провокирано от похотливост, която ги кара да се оглеждат наоколо за нещо пикантно и ново.

Ако наистина искате да сте с човека, с когото сте в момента, просто избягвайте такова поведение. Колкото по-малко поводи за съмнение давате, толкова по-гладко ще протича връзката ви с човек, понесъл изневяра в предишния си опит.

Бъдете нежни

Ако партньорът ви е понесъл товара и обидата на изневярата в предишни връзки, бъдете нежни с него. Докато премине през трудностите, които мъчат душата му, ваша е отговорността да направите този товар по-лек.

15 признака за мъжка изневяра

Свързани статии

Не жертвайте това, което е важно за вас

Не забравяйте, че и вие сте човек с точно толкова право да бъде щастлив, колкото и нараненият ви партньор. Бъдете до него, подкрепяйте го и му покажете, че само той е важен за вас, но очаквайте същото в замяна. Отношенията не трябва да са едностранчиви и в никакъв случай това, че той или тя е претърпял изневяра не трябва да е повод само вие да се раздавате безкрай. Не забравяйте, че и вие имате нужди не по-малко важни от тези на партньора ви.

Какво да правите, ако подозирате половинката си в изневяра

Не се превръщайте в лечител

Ако поведението на партньора ви, понесъл изневяра, се превръща в токсично за вас и ви кара да се чувствате като лечители, отдръпнете се. Това не само няма да му помогне, но е вредно както за връзката ви, така и за вашата психика. Демонстрирането на подкрепа и доверие са важни, но е също толкова важно партньорът ви да премине през трудностите и да бъде пълноценна ваша половинка. Ако вие се превръщате в негова патерица, която го крепи, в дългосрочен план това положение не вещае добър край.

Коментирай