Интимно

5 фрази показват, че той не ви обича вече

Според психолози

13.05.2021г. / 08 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Западни психолози твърдят, че има специфични поведенчески модели, които са показател, че едни любовни взаимоотношения са стигнали до раздяла или пък не са били стабилни още от самото начало. Има някои изрази, които разкриват липсата на обич от страна на партньора, като:

„Не трябва да ти се обяснявам!“

Споделянето е важна част от комуникацията между двама души, които имат връзка, брак. Разбира се, че не трябва да искаме отчет за всяко действие, но е хубаво и необходимо да си споделим как е преминал денят или когато имаме притеснения, проблеми или виждаме, че другият е напрегнат, напълно нормално е да проявим интерес. Когато обаче партньорът ни не само не се интересува от емоциите ни, но и отхвърля въпроси свързани с него, тогава неговата враждебност определено е показател за липса на обич.

Как да разрешите проблемите, вместо да се разделяте?

„Това не е мой проблем!“ или „Това си е твой проблем!“

Тези думи, изречени в ситуация, в която се нуждаете от подкрепата на любимия човек или имате общ проблем, пред който сте изправени, са ясен знак, че връзката изчерпана. Обичащият партньор ще е до вас, дори и да му е трудно, неудобно по някакъв начин.

„Като не ти харесва, намери си някой друг.“

Това е опит за манипулация. Вашият партньор не желае да се промени, той вярва, че няма недостатъци или пък че не са толкова голям проблем за връзката ви. Такива личности не само не показват обич, с тях донякъде може и да е опасно да се живее, особено ако става въпрос за насилник.

5 подценени навика, които убиват връзката

„Не ти вярвам.“

Думи, които могат да бъдат изречени по ред причини. След изневяра, ако партньорът ви не е уверен, ако иска да доминира. Такива думи се казват от хора, които искат да извлекат оправдание в ситуации, в които вие няма за какво да се оправдавате. Подобни думи се казват, когато се търси повод за раздяла, внушаване на вина.

Свързани статии

„Наистина те обичам

Според психолози, думата „наистина“ обикновено се използва, когато партньорът ви се чувства виновен и се опитва да докаже, че все още ви обича. Възможно е да ползва този израз, за да оправдаете например негово отрицателно поведение, да манипулира вашите чувства. Ако често чувате „Наистина те обичам“, в ситуации, в които той е груб, пие, „забравя“ за важни за вас моменти и т. н., определено не става дума за искрени чувства. Особено ако след това не се опитва да се промени в положителна посока.

Снимка: iStock

По материали от Bright Side

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
znaci nikaga ne e bilo stom kazvame lafove ste polucavame taka e jivota
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
1 rate up comment 0 rate down comment
titia ( преди 2 години )