Интимно

10 грешки, които зодия Рак прави в любовта и връзките

Къде грешат представителите на тази зодия в отношенията

17.05.2021г. / 10 53ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

4. Склонни са към прилепчивост.

Емоционалните Раци се прилепят към партньора си, когато са влюбени. Те се вкопчват в него, смятайки, че по този начин ще го задържат завинаги. Тук е и една от основните им грешки. Прилепчивостта никога не е добър избор в любовта. Тя рано или късно отравя отношенията, дори най-стабилните.

Тъмната страна на Рака

5. Възпитават партньорите си.

Раците имат лошия навик да бъдат моралисти, които непрекъснато се опитват да възпитат и моделират партньорите си по свой образ и подобие. Назидателни са, правят забележки, настояват нещата да се случват по техния начин, дори искат партньорите им да мислят като тях. Имат склонност да вменяват вина на половинките си за различни неща, с които не са съгласни.

6. Изпадат в защитна позиция.

Когато се стигне до конфликт, Раците бързо изпадат в отбранителна позиция, защото така е по-лесно да излязат жертвите в ситуацията. Те са царе и царици на драмата, като често използват това като оръжие в спорове и пререкания с партньорите. Практикуването на тази стратегия води до изтощение у половинките им и често има обратния ефект.

Защо жените Раци са толкова забележителни?

7. Очакват партньорите им да четат мислите им.

Раците са интуитивни и много емоционални. Те са изключително емпатични, което им помага да разгадават и усещат нагласите в поведението на хората около себе си. Те обаче очакват същото от партньорите си, а невинаги го получават. Това ги кара да страдат и да стават още по-драматични, когато нещата не се случват по техния начин.

Коментирай