Интимно

Ако искате да подобрите връзката си, променете начина, по който спите

Как спането заедно се отразява на отношенията и близостта

23.06.2021г. / 09 02ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Много неща в живота и ежедневието могат да окажат сериозно влияние на връзката. Едно от тези неща е начинът, по който спите нощем с партньора си. И под „спите заедно“ не се има предвид сексът, а същинското спане. Начинът, по който лежите един до друг, показва отношението ви един към друг. Ако си лягате в различно време, между вас няма близост, не си дарявате целувка за лека нощ, това неминуемо е симптом на емоционално отдалечаване или ако все още не е, то би могло да доведе до такова.

Позите за сън говорят за личността

Ако вече изпитвате проблеми във връзката си, трябва да се опитате да ги решите. А междувременно промяната в навиците ви за сън може да допринесе за подобряване на отношенията ви във връзката.

Свалете дрехите си

Спането голи, дори без да правите секс, увеличава близостта между партньорите във връзката. Опитайте да захвърлите пижамите си и да усетите допира на кожата на партньора си до своята през нощта и докато заспивате. Този похват подобрява близостта, повишава интимността и заздравява връзката.

Добри и лоши пози за сън

Спете по-близо един до друг

Емоционалното отдалечаване има своите физически проявления. Ако спите далече един от друг в двата края на леглото, това няма как да не се отрази на психиката и чувствата ви един към друг. Колкото по-далеч сте физически един от друг, толкова по-далечни ще сте и емоционално. Опитайте да спите колкото се може по-близо един до друг, за предпочитане прегърнати.

Най-добрата поза за сън

Не се страхувайте да се докосвате

Много хора правят грешката да бягат от докосването, като смятат, че то задължително е подтик за секс. Ако тази вечер не ви се прави секс, не избягвайте докосването. То не означава задължително провокация и приканване към интимност, ако не желаете това или сте изморени. Докосването повишава и подобрява близостта между двама души без задължително да крие в контекста си сексуален намек.

Наспивайте се добре

Добрият сън влияе на настроението и отношенията между партньорите. Колкото по-добре спите, толкова по-щастливи ще се чувствате, а това се отразява положително на връзката. Ако редовно взимате необходимата си доза сън, това ще ви помогне да разчитате по-добре емоциите на другия, а това е важно за една пълноценна и здравословна връзка.

Защо спането в поза лъжички е полезно?

Открийте любимата си поза за сън

Не се чувствайте длъжни да спите в поза „лъжички“, ако това не ви е удобно. Тя може да предполага голяма близост между партньорите, но ако не ви допада, не се насилвайте. Открийте вашата любима и удобна поза за сън, която да ви кара да се чувствате добре – едновременно близки и отпочинали.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )
ot mnogo godini imam vruzka v koiato trudno si pozvoliavam da zaspivam.na6trek sum da ne propusna ne6to keto bi triabvalo da vidi liubimia mi 4ovek na kogoto durja da e v sigurnost.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )