Интимно

Защо приятелят ви не ви предлага брак?

Какви са причините за избягване на задълбочаването на връзката

19.06.2021г. / 14 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато връзката започне да се задълбочава и обичате човека до себе си, започвате да се питате дали ще ви предложи брак. Защо отлага? Каква е причината да не предприема тази стъпка? Дали да го питате директно или направо да му предложите вие?

10 признака, че бракът ви все още може да бъде спасен

Всички тези и още въпроси се въртят в главата на жените, които обичат мъжете до себе си, имат връзка с тях достатъчно дълго, за да се познават добре и за да предприемат стъпка напред в развитието на отношенията си.

Ако по някаква причина не получавате предложение за брак, това може наистина да ви влуди, да ви накара да се съмнявате в любовта на партньора си и в намеренията му към вас.

Какви може да са причините той да не ви предлага брак?

5 общи черти на неуспешните връзки и бракове

Може да не е готов за брак

Както много жени имат нужда от време, за да се почувстват готови за брак, така се случва и с мъжете. Не е нужно да бързате да мислите, че партньорът ви не ви обича или ви използва, щом не ви предлага брак. Може просто да не е готов, а това може да се разбере, ако говорите открито за това.

Други мъже имат нужда от по-дълго емоционално съзряване преди да се решат на тази стъпка. Преценете каква е възрастта ви и тази на партньора ви. Може причината за липсата на предложение за брак да е прозаична, като тази.

10 въпроса, които да си зададете преди брака

Може да не сте онази, която търси

Разбира се, причината да не ви предлага брак може да е именно тази – не сте единствената за него, не е чак толкова влюбен във вас или търси нещо у бъдещата си съпруга, което вие не притежавате. Това не ви прави по-малко ценен човек. Просто може да е писано да не сте един за друг.

7 признака, че бракът ви е обречен на провал

Може да не вярва в брака

Някои мъже не предлагат брак не защото не изпитват чувства към жените до себе си, а просто защото не вярват в институцията брак. Не смятат за нужно да се обвързват пред закона, защото любовта е по-важна за тях. Ако вие сте на друго мнение, поговорете за това. Няма нищо срамно или лошо да го направите, ако отношенията ви са достатъчно близки на този етап.

Фази, които определят колко ще продължи бракът

Двамата не сте говорили за това

Липсата на разговор по тази и други деликатни теми, като брака, е проблем в една дългосрочна и моногамна връзка. Ако искате отношенията ви да са искрени е важно да говорите за всички важни приоритети и цели, които имат значение за всеки един от вас поотделно, както и заедно. Така ще избистрите всичко помежду ви и може би ще разберете защо той не ви предлага. Ще разберете и дали вие самите искате това от него. Може това да не е вашият човек.

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
aa daja i da imma nikyah ot hodjataaaa razbira se da imma blagosloviiiyaaaa inace ne stavaaa
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 2 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
sipatyaga ostavi tiya nesta abi kaji koga da doida da te iskam ot vasite razbira se nemma da iskam rakatati ste iskam tebe rakata si ya immaaam tebe nemam ako moje kakto mu e redaa razbirase celuvkigotov sammmmmmmmm sas tebe i vav oganyanya da vlyazaaa
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 2 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
nemma pariiiiiiiiiiii priyatelke ste vzemes li razhodite za svadbataaa
отговор Сигнализирай за неуместен коментар