Интимно

10 въпроса, които да си зададете, преди да скъсате с партньора си

Преди да вземете решение, помислете добре за връзката си

25.06.2021г. / 09 16ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато се стигне до раздяла, решението невинаги е лесно. В някои случаи се иска смелост, в други сериозно обмисляне на плюсовете и минусите на връзката, чувствата, проблемите. Когато сте имали сериозна продължителна връзка, нещата са още по-трудни. За да сте сигурни дали да прекратите връзката си е най-добре да си отговорите на някои въпроси, преди да вземете решение как да действате.

Признаци, че скоро ще скъсате

1. Някой или нещо влияе ли на решението ми?

Ако обмисляте сериозно да скъсате с партньора си, трябва да сте сигурни, че вие взимате това решение сами, а не под натиск на чуждо мнение. Хората около вас могат да имат мнение относно връзката ви, но е важно вие самите да вземете решението си, а не да се влияете от чуждия опит. Въпреки че мнението на близки и приятели е важен фактор за взимане на решения, важни сте вие и чувствата ви.

2. Имаме ли общи ценности?

Ако с вашия партньор се различавате коренно в разбиранията си за живота, особено по най-важните въпроси, касаещи ценностите, важни за двамата, тогава това би било проблем в някакъв етап от връзката. Ако мислите, че ценностите са незначителен фактор, върху който можете да постигнете консенсус или да промените мнението си, вероятно се лъжете. За да сте сигурни трябва да проведете сериозен искрен разговор на тази тема.

Време ли е да скъсате

3. Представям ли си партньора ми като баща на децата ми?

Ако за вас семейството и децата са важни и искате да ви се случат в бъдеще, помислете дали виждате партньора си като глава на семейството ви. Ако не можете да си го представите или имате твърде непреодолими забележки към възпитанието и поведението му, по-добре е да се разделите, докато е време.

Коментирай
2 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 2 години )
dosta vuprosi si zadadoh i vupreki vsi4ko se razdelihme predi pove4e ot 10 godini. i ne sujaliavam .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар