Интимно

5 причини да прекратите връзката, дори да обичате партньора си

За добро е

24.09.2021г. / 09 24ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Връзките и любовта невинаги са безоблачни. Дори да обичате партньора си е възможно да дойде момент, в който да се наложи да го напуснете. Прекратяването на връзка не е лесен момент от живота на една двойка, но в някои случаи нещата трябва да бъдат доведени докрай. Съществуват непреодолими проблеми и различия, заради които не си заслужава да продължавате да се блъскате в стена.

5 причини да оставате в токсична връзка, дори да знаете, че е такава

Колкото и силно да е чувството на любов, понякога се налага да приключите връзката. Поддържането на изкуствена поносимост, мир и лъжливо щастие между партньорите е изтощаващо и не води до спасяване на отношенията в дългосрочен план.

Съществуват някои основателни причини да преустановите връзката си, дори да обичате партньора си. Ето някои от тях, които ще ви дадат повод за размисъл, ако във връзката ви има тежки непреодолими проблеми.

Партньорът ви не ви е верен

За някои изневярата е препятствие, което се оказва непреодолимо и това е напълно разбираемо. Ако успеете да намерите път един към друг отново след такова сътресение, това може да заздрави връзката ви още повече. Но ако мисълта за неверността на партньора ви отвращава и се насилвате да живеете с това, имате пълното основание да сложите край на връзката ви. Ако се чувствате сякаш се насилвате да продължите, усилията в такъв случай са безсмислени.

Какво подсказва, че трябва да сложите край на връзката си?

Финансови проблеми

Проблемите, свързани с парите, могат да се проявят в много аспекти. Единият партньор може да изкарва повече от другия и това да е проблем. Възможно е да харчите по различен начин, да имате разнопосочни разбирания за спестяването. Или сте хванали партньора си в укриване на доходи от вас по някаква причина. Всички тези и още различия в схващанията за управлението на парите в двойката или семейството са причина да извадите картите на масата и да поговорите сериозно по този въпрос. Ако не намерите консенсус прекратяването на отношенията е една от възможните опции.

Не вярвате на партньора си

Доверието е един от фундаментите на всяка връзка. То се изразява в много отношения. Не касае само доверие в любовта към вас. Ако не можете да се доверите изцяло на половинката си, това е червен флаг, на който да обърнете внимание. Загубата на доверие може да се окаже сериозен непреодолим проблем с течение на времето и развитието на връзката.

7 ясни признака, че трябва да прекратите връзката си

Различни цели и виждания за бъдещето

Една от най-солидните причини за раздяла въпреки любовта помежду ви, са целите и представите за бъдещето. Ако вашите се различават коренно от тези на партньора ви, това може да бъде причина да прекратите връзката си и няма да сгрешите. Много хора правят грешката да останат в подобни връзки без перспектива, очаквайки партньорът им да се съгласи с техните виждания и да ги възприеме. Тази стратегия не работи и в повечето случаи ви кара да живеете в нещастие, вместо да се освободите и да потърсите истинската любов, която заслужавате с човек, имащ същите очаквания и цели за бъдещето, като вас.

Комуникацията между вас просто не се получава

Дори да обичате силно партньора си, това няма да помогне да започнете да общувате по-добре. Добрата комуникация е също толкова важна, колкото и доверието. Без нея връзката става все по-трудна с времето. Ако не можете да общувате нормално, да споделяте открито, да давате и приемате критика градивно, да се учите от грешките си и да ги признавате един пред друг, всичко ще става по-трудно, а проблемите ще се задълбочават, щом не биват изговаряни.

Коментирай
0 rate up comment 3 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
samo da vnimavame kakvi di drankame drugoto vsicko e nared aa i da ne se mesim tam deto ne niee rabota i bez da se opitvame nesta koito nema kak da se poluchat a drugite nesta za prostransvo revnost i taka natatak si gi iismislyate
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 2 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
nema beganee aaa malko zor da vidiim i begameee aaaa wai aman ai aman
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време