Интимно

5 признака, че сте влюбени в мъж, който още не е пораснал съвсем

И знаците, че той може и да не порасне

25.10.2021г. / 10 42ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

В много отношения мъжете съзряват по-късно от жените. Често те узряват по-късно за същинска връзка, в която трябва да поемат отговорности. Това личи не само по това дали той се държи като пораснал мъж, а и по това дали поема инициатива, дали е отговорен към парите си, бъдещето си, решенията, които взима. Личи и в разговорите, които водите. Личи и по това дали ви гледа с детски очи, когато се яви проблем. Един мъж е пораснал и готов за връзка и брак не само когато се реши на тези стъпки, а когато в поведението му личи, че е здраво стъпил на земята и преди всичко знае какво иска от живота и любовта.

17 признака, че партньорът ви е емоционално незрял

Ако сте влюбени в мъж, който все още не е пораснал съвсем, това ще си проличи по някои признаци. Ето 5 от тях.

Трябва да избирате вместо него, да взимате решения и за двамата

Изглежда съвсем безобидно на пръв поглед, но взимането на решения за най-малките неща в ежедневието може да е показателно до какъв етап е стигнал мъжът до вас в развитието си. За съжаление, той може и да си остане на това ниво, ако сам не осъзнае проблема си. Например, ако той ви се доверява всеки път, когато трябва да си избере нова дреха или направо ви пита коя риза да вземе, това е показател, че той ви възприема като майка, а себе си като малко дете. Делегира тези и още подобни уж незначителни избори на вас, като не поема инициатива за нито един избор.

Темата за деца внася смут и паника в погледа му

Когато по някакъв повод се заговори за брак, деца, стабилно бъдещо обвързване, в погледа на партньора ви се чете истински ужас и уплаха. Той се чувства застрашен, когато се спомене думата дете. Дори да не сте вие тези, които говорят за дете, а някой в компанията, в която сте, партньорът ви отново се напряга. Личи си, че той е притеснен тази тема да не стане прекалено сериозна. Това е показател не само за неговото недостатъчно съзряване, но и за вероятно не толкова сериозните му намерения към вас. За да разберете каква е истината, трябва да говорите открито на тази тема. Това ще ви помогне да разберете на какъв етап е всеки от вас във връзката и как искате да се развие тя.

Знаци, че се срещате с недорасъл мъж

Вие непрекъснато се оплаквате

Чувствате се сякаш го обичате такъв какъвто е, но все нещо се намира да ви подразни. Улавяте се как постоянно мрънкате, дразните му се, заяждате се, не успявате да премълчите поредната му детинщина. Разочаровани сте ден след ден и това се отразява на връзката ви. Ако изпитвате вина за това, че вие съсипвате отношенията си, защото той ви е обвинил в това, замислете се какво в поведението му всъщност ви кара да реагирате по този начин.

Свързани статии

Избягва сериозните разговори

Недораслият мъж прави всичко възможно да избягва сериозни разговори от всякакъв характер, не само тези за деца и брак. За такъв тип мъже всичко сериозно се асоциира с наказания и рестрикции, както децата гледат на порицанията от родителите си. Това поведение рефлектира върху всичко, което правят. Те се стремят да се забавляват, да не навлизат в дълбочина в приятелства, връзки, проблеми, конфликти. Правят го инстинктивно, защото всичко на повърхността е по-лесно, нали?

5 признака, че партньорът ви е недорасъл

Интересите и приятелствата му са на ниво гимназия

Когато човек израства не само на възраст, но и като личност, нормално е интересите, приятелствата, контактите, мисленето му да се променят със съзряването. Ако тези на партньора ви са си същите, като в гимназията, това е сериозен признак, че той не се развива като личност, а е останал незрял и недорасъл.

Коментирай