Интимно

Как да разберете дали сте готови за нова връзка

Признаците, че можете да продължите напред

26.10.2021г. / 06 18ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Раздялата е труден момент от живота на почти всеки човек. Малцина са онези, които са открили вечната любов от раз. Повечето се срещат и разделят с различни партньори през целия си живот в търсене на любовта.

Знаци, че сте готови за нова връзка

Всяка раздяла е трудна, дори да е била по ваша инициатива. За да се възстановите е необходимо време. Психиката и емоционалното състояние се нуждаят от глътка въздух, която понякога може да трае и по-дълго.

Няма точна рецепта за това колко време е нужно, за да сте готови за следващата връзка. Но ето няколко признака, че е дошъл моментът да опитате отново да потърсите любовта.

Не забравяйте, че срещите изискват енергия

Срещите, търсенето на любовта, връзките – всичко това изисква енергия и активност от ваша страна. Ако не се чувствате готови за връзка, вероятно няма да вложите и никаква енергия, дори да се срещате с някого насила, само за да забравите старата любов. Преди да се впуснете в нови срещи и нова връзка, преценете дали наистина имате енергия за това. Ако имате, значи сте готови.

5 причини да не сте доволни от новата си връзка

Инвестирайте в себе си

Най-добрият начин да се съживите след травмата и да продължите напред е да инвестирате в себе си. Само така ще си върнете енергията и самочувствието. Когато обичате себе си и се грижите за това да се чувствате добре, ще започнете да излъчвате привличаща енергия.

Свързани статии

Прекъснете всички връзки с миналото

За да сте готови за нова връзка е важно най-напред да сте прекратили всички стари взаимоотношения, които ви дърпат към миналото. Отворете изцяло нова страница от живота си, като започнете да пишете историята на новата си връзка на напълно нов бял лист.

5 признака, че сте готови за нова любов след раздялата

Уважавайте нуждите си

Ако имате нужда от емоционално пространство – давайте си го. Ако имате нужда от физическо пространство, повече време за себе си, давайте си тези награди. Позволете си да се чувствате добре. Започнете да мислите за себе си, ако досега не сте го правили и сте поставяли партньорите и връзките си на първо място. Време е да промените нещо в поведението и мисленето си. Само с промяна ще привлечете промяна. Ако правите едни и същи грешки, те ще се пренасят във всяка следваща връзка.

Стъпки, които трябва да направите преди нова връзка

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 1 година )