Интимно

12 съвета за двойки, които постоянно се карат

Честни битки, спасена любов

27.10.2021г. / 13 46ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

6. Повторете това, което чувате.

Един от големите проблеми при конфликтите е, че спорещите не се чуват помежду си. За да покажете на половинката си, че го чувате наистина, повторете това, което казва и го тълкувайте по време на спора.

5 неща, които партньорът ви не трябва да прави, когато се карате

7. Говорете от първо лице.

Когато спорите вероятно започвате атаките си с „ти направи това“, „ти каза онова“. Заменете ги с „аз“ и водете спора от свое име. Не започвайте с обвиненията.

8. Намерете общ език.

Много е важно да заговорите на един език, дори когато се карате. Разногласията идват от невъзможността да комуникирате по начин, който ви обединява.

9. Не използвайте обидни и нарицателни имена.

Това е най-грешната стратегия, която със сигурност ще повлияе зле на връзката ви рано или късно.

5 начина за справяне с любовните конфликти

10. Направете пауза.

Когато видите, че нещата отиват твърде далеч, отдръпнете се и направете почивка от спора, дори да не сте го довели до консенсус. Опитайте се да си дадете време да помислите над изреченото. Когато се успокоите, може да намерите решението по-лесно.

11. Поставете здравословни граници на спора.

Обещайте си да не ги прекрачвате. Не казвайте думи и обидни имена, за които ще съжалявате. Не засягайте неудобни теми, които могат силно да уязвят партньора ви и вие го знаете. Поддържайте уважението помежду си, дори когато другият не го заслужава изцяло.

Спорове, през които преминават само стабилните връзки

12. Измислете ритуал, който да смекчава нещата след конфликт.

Когато въпреки старанието си сте се наранили с разногласията си, може да облекчите болката от казаното, като си измислите ритуал, който да означава извинение. Всяка двойка има неща, които обича да прави заедно. Правете нещо, което ще ви сближи отново независимо от споровете.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )