Интимно

5 интимни неща, които са важни за връзката

Ако искате да я запазите

01.12.2021г. / 11 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Забавлявайки се с любовта и преминавайки от едни в други взаимоотношения, рано или късно ни се иска това да спре и да създадем трайна връзка. Попадаме на партньор, с когото смятаме, че ще бъде различно, хубаво и не ни се иска да изпускаме този шанс. Какво можем да направим в интимен план, за да се опитаме да развием тези взаимоотношения? Защото интимността не е само в спалнята, нали? Вижте няколко стъпки.

Не бързайте през различните етапи на връзката си

Понякога, когато сме влюбени, ни се иска да преминаваме през събитията с бързи темпове, забравяйки, че на партньора ни може да не му е толкова удобно да го прави. Важно е да бъдем внимателни към нуждите на партньора си, вместо да действаме егоистично. Ако той/тя иска нещата да се случват бавно, тогава трябва да можем да уважаваме това, намирайки компромисно темпо, с което да се развива връзката.

4 етапа, през които любовта преминава

Споделяйте си редовно своите цели и очакванията ви един от друг

Хората се променят с времето, а заедно с тях и целите им, очакванията им, нуждите им в една връзка. От друга страна, поддържането на постоянна и добра комуникация между партньорите е начин да сверите дали се движите в една посока и имате ли общо бъдеще или не.

10 фактора, които правят връзката твърда като скала

Не пренасяйте емоционален багаж от старите си връзки в новата

Всяка връзка носи със себе си определени изживявания, спомени, разочарования. Ако искате и смятате, че сегашната ви връзка има потенциал за развитие, то тогава оставете миналите емоции за миналите ви връзки. Носейки все още емоционалната тежест на предишни връзки, е много по-малко вероятно да успеете да се справите с емоционалната тежест на текущата си връзка. Освободете се от миналото и се съсредоточете върху новото, иначе рискувате да го провалите.

Свързани статии

Уважавайте границите на партньора ви

Друга често срещана грешка в една връзка е желанието на единия партньор да контролира другия, нарушавайки неговото лично пространство. Не бива да забравяме, че с любимия човек сме две отделни същества и колкото и да ни се иска да прекарваме повече време заедно, всеки има нужда от лично време. Уважаването на личните граници е част от създаването на стабилна връзка.

5 признака, че проблемът ви с обвързването ви държи все още необвързани

Научете се да водите независим начин на живот, за да избегнете натиска от връзката си

Това е продължение на предните редове. Не се вкопчвайте в партньора и взаимоотношенията ви. Бъдете отдадени на тях, но не забравяйте, че извън тази любов вие сте личност. Имате интереси, приятели, лични цели. Вкопчването и третирането на взаимоотношенията като единствения аспект от живота ви, само ще навреди на любовта ви.

Коментирай