Интимно

По какво се разбира, че във връзката ви има безусловна любов?

Във връзката има място за „ние“ и „аз“

11.01.2022г. / 17 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Повечето любовни връзки започват с еуфория, но след като тя премине, настъпва етап, в който започваме да градим наистина тези взаимоотношения и да развиваме любовта си. И ако имаме късмета да сме срещнали партньор, който е на нашата честота, тогава може и да изпитаме онова нещо, наречено безусловна любов.

По какво се разбира, че я има в една връзка?

С безусловна любов партньорите избират кои искат да бъдат, но и кога.

Безусловната любов в реалния свят включва приемане на партньора си такъв какъвто е, без да го идеализираме и да се опитваме да го променим, за да достигне идеалното според нашите разбирания ниво. Да приемем неговите чувства, възприятия, преживявания и гледни точки, без да е необходимо да ги защитава или оправдава, защото са различни от вашите.

Това разбира се не бива да се бърка с онези случаи, в които партньорът налага всякакъв вид тормоз, злоупотребява с наркотици, алкохол, хазарт. Те са изключение.

6 неща, които рушат връзката

Безусловната любов означава разбиране, че има разлика между чувствата и реалността.

Когато сме във връзка, с любимия човек попадаме в различни ситуации, включително отрицателни. Единият може да изпита гняв, тъга, срам, вина, но когато нашата любов е безусловна, ние оставаме фокусирани върху същността на това кой е той в действителност. Това не означава да ги оправдаваме, ако ни наранят, особено физически.

10 признака, че партньорът ви наистина го е грижа за вас

Но е по-добре в дългосрочен план да останем наблюдаващи как реагират в други трудни ситуации и да направим сравнение дали това е модел на поведение, който застрашава нас, връзката ни, пречи ли ни по някакъв начин и дали е нещо, с което можем да направим компромис или не.

20 начина да подобрите връзката си за 1 минута

Във връзката има място за „ние“ и „аз“.

Интимността е от съществено значение за здравата любовна връзка, но е важно да не забравяме, че в една връзка всеки партньор е и независим. Нуждата да бъдеш постоянно свързан с партньора си е по-скоро страх, познат или непознат, липса на самочувствие, отколкото любов. Любовта надхвърля пространството, така че истински влюбените партньори разбират силата на тяхната любов. Не са обсебени един от друг.

Свързани статии

Имат си доверие и не се ограничават, когато някой иска да следва свое хоби, да има лично време за четене на книга и т. н. Уважават личното си пространство, но градят заедно плановете си за бъдещето.

Да се гордееш с успеха на другия.

Всъщност да се зарадваш за партньора си, че той постига успехи или обратното, в някои любовни връзки е по-трудно, отколкото можете да си представите. В безусловната любов, когато я има, няма място за страх, че половинката ви е ваша конкуренция. Гордостта, че човекът, когото обичате е успешен, надделява вашето его или обратната ситуация, той се гордее с вас. Но има връзки, в които успехите на единия може да не се приемат толкова добре от другия.

Коментирай