Интимно

10 комплимента, с които да накарате мъжа да се чувства обичан

Как да покажете на любимия мъж, че го обичате, цените и подкрепяте

07.01.2022г. / 15 05ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

5. „Ти си красив.“

Не само жените имат нужда да знаят, че са красиви в очите на партньорите си. Мъжете също изпитват колебания за външния си вид. Ако той знае, че е най-красивият за вас, със сигурност самочувствието му ще се повиши, а това ще се отрази положително и на отношенията ви.

Жените анонимно: комплиментите, които обожават

6. „Впечатлява ме хъсът, с който правиш всичко.“

За един мъж е много важно да знае, че половинката му се впечатлява от усилията му. Независимо дали ще го похвалите за хъса, който влага в отношенията ви, в работата си, в хобитата си, важно е да му го кажете. Такъв тип комплименти винаги радват мъжкото его.

7. „Какво бих правила без теб! Винаги знаеш как да ми помогнеш!“

Жените са все по-независими с всяко изминало десетилетие. Това оказва доста негативно влияние върху мъжкото его, мъжката сила, стремежа на мъжете да помагат на жените. Жените свикнаха да се справят сами с много неща, включително с мъжка работа заради все по-еманципираната си природа, дълбоко залегнала в съзнанието на модерната жена. Това, от една страна е добре, защото всяка дама може да разчита сама на себе си, без да очаква помощ от друг, но от друга страна нарушава баланса в мъжко-женските отношения, където мъжът по природа изпитва нужда да се чувства значим и да помага на физически по-слабата и крехка жена.

Комплиментите, които мъжете мразят

Затова е важно от време на време да оставяте мъжа до себе си да ви помага, да се чувства полезен. Искайте помощта му, дори да не ви е реално нужна. Въпреки че можете да се справите например с отвъртането на крушката на лампата, помолете него да го направи вместо вас. Това има огромно значение за отношенията. След това не забравяйте да му благодарите.

8. „С теб се чувствам в безопасност.“

Това е един прекрасен комплимент, който можете да направите на един мъж, защото в мъжката природа е дълбоко заложена закрилата на жените. Любимият човек е и ваш закрилник. И ако усещате това в действията му, направете му комплимент.

Свързани статии

Защо той спря да ми прави комплименти и как да го променя

9. „Обичам да прекарваме време заедно.“

Хубаво е да знаеш, че партньорът ти обича да прекарва времето си с теб пълноценно. Ако сте двойка, която има сходни разбирания за прекарването на свободното време и се допълвате взаимно, не забравяйте да си го припомняте, дори да е очевидно.

Комплименти, които всеки мъж иска да чуе

10. „Много си забавен.“

Един чудесен комплимент, на който всеки мъж би се зарадвал е положителната оценка на чувството му за хумор. Смейте се на шегите му. Казвайте му, когато наистина ви забавлява. Това окрилява всеки мъж и го кара да се старае още повече във връзката.

Коментирай