Интимно

10 жеста, с които да си напомните защо се влюбихте един в друг

Любовта изисква усилия

20.01.2022г. / 13 46ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовните връзки никога не са лесни. Ако смятаме, че бихме искали да развием отношенията си с определен партньор, ако и той споделя същото желание, то тогава двете страни ще трябва да полагат всекидневни усилия. Когато емоциите са дълбоки и истински, това не звучи като нещо трудно и тежко за вършене. Тогава любовта е удоволствие. Помните ли какво ви накара да се влюбите един в друг с настоящия ви партньор?

Жестовете един към друг несъмнено са помогнали за това. Вижте 10 жеста на любов, с които да си припомните защо се влюбихте и с които може да събудите връзката ви, ако е попаднала в рутина.

1. Казвайте си „Обичам те“ по-често, а защо не и всеки ден. Когато сте влюбени, искате да го чуете от човека, който означава толкова много за вас, както и той от вас.

Защо двойките се карат за пари?

2. Поддържайте зрителен контакт. Понякога думите, които си казваме звучат силно, защото се гледаме в очите.

3. Не забравяйте за малките подаръци един към друг, без да има специален повод. Това може да е кутия шоколадови бонбони, козметика или нещо друго малко.

4. Любовни бележки в различни части на дома. Ако никога не сте ги оставяли на любимия човек, пробвайте. Романтична и приятна изненада е.

Как апатията руши връзката

5. Помислете как се чувствате, когато партньорът ви докосва, целува, прегръща. Може би е добра идея да му напомните за вашите приятни усещания, или ако досега не сте ги споделяли, да го направите.

10 комплимента, с които да накарате мъжа да се чувства обичан

6. Споделяйте си мечтите, плановете за бъдещето ви, къде ви се иска да пътувате, какво ви се иска да направите заедно.

7. Прегръщайте се често. Прегръдките са част от интимността и помагат за намаляване на стреса, кръвното налягане, намаляват риска от депресия.

Свързани статии

8. Малко разнообразие в спалнята. В началото на връзката сме готови да експериментираме или поне някои двойки. Като цяло, за да бъде изживяването ви приятно, е важно да умеете да говорите за желанията си, за това какво ви притеснява и какво ви харесва в секса. Споделяйте един с друг.

9. Флиртувайте. Флиртът никога не остарява, дори в дългогодишна връзка. Вместо да флиртувате извън връзката ви, погрижете се за флирта в нея.

10. Започнете ново хоби или ако има такова, което сте оставили във времето назад, но сте се забавлявали много заедно, може да го подновите.

Снимка: iStock

Коментирай