Интимно

7 крещящи червени флага, че партньорът ви е манипулатор

Признаци на емоционална манипулация

15.02.2022г. / 06 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Манипулаторите могат да са навсякъде около вас. Можете дори да се обвържете с такъв тип личност. В началото обикновено всичко ще е толкова прекрасно, че ще се чудите как е възможно да сте извадили такъв късмет в любовта. Манипулаторите знаят как да правят нещата да изглеждат феноменални и безоблачни. Ще ви накарат да се чувствате като принцеса, която е открила своя принц и която се пита как е възможно досега да не е знаела какво е истинска любов.

7 фрази на партньора ви, които издават, че ви манипулира

С течение на времето обаче нещата започват да се променят. Когато манипулаторът вече е сигурен, че сте попаднали дълбоко в капана му, поведението му ще започне да се променя. Вие самите ще се чувствате все по-потъващи, объркани, нещастни, чудещи се къде сте сгрешили, постоянно извиняващи се и търсещи одобрението му.

Но все още ще сте слепи за червените флагове, които издават, че имате връзка с манипулатор. А ето ги и тях.

1. Той е емоционален насилник.

Манипулаторите умеят добре да злоупотребяват с хората. Те са непредсказуеми. Често имат изблици на гняв, последвани от безкрайно мило отношение. В много случаи се нахвърлят върху вас без видима причина, оставяйки ви объркани и смутени. Настроенията на манипулаторите са променливи, като невинаги имат ясна и пряка връзка с обстоятелствата. Ще започнете да разбирате това с течение на времето.

5 знака, че партньорът ви манипулира

2. Извинявате се за неща, за които не сте виновни.

Ако започнете да усещате, че постоянно изпадате в ситуации да се извинявате без вина, това е знак, че имате връзка с манипулатор. Той ще ви убеждава, че грешите, че поведението ви е неправилно, че мислите и разбиранията ви са неправилни. Ще ви кара да се чувствате неудобно заради действията си, с които уж го наранявате. Ще ви подтиква да изпитвате нужда да се извинявате в ситуации, в които нямате никаква вина. Това ще започне да ви кара да мислите, че проблемът е във вас.

3. Единствено вие се стараете във връзката.

Само ако дръзнете да намекнете, че вие влагате старание в отношенията ви, а той не, и ще последва лавина от обвинения, сърдене, драматизъм, дори гняв, които ще имат за цел да ви накарат не само да върнете думите си обратно, но и да се извините многократно. Дълбоко в себе си вие знаете, че това негово поведение е несправедливо, но няма да смеете да го изречете отново.

Знаци на любов, които всъщност са манипулация

Коментирай