Интимно

Кога и защо е важно да определите връзката си?

Кога е време да спрете да се носите по течението

29.03.2022г. / 11 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка връзка се развива по свой уникален начин. Всичко зависи от партньорите в нея, тяхната нагласа, степента на близост, бързината на развитие на етапите. В някои връзки нещата се случват бързо и се стига до дълбоко обвързване за кратко време, докато при други нещата се разтягат във времето.

17 урока от хората, които винаги създават страхотни връзки

В даден момент няма как да не се запитате къде се намирате. Иска ви се да определите връзката си, да я дефинирате, да ѝ сложите етикет, но тези разговори невинаги са лесни. Партньорът ви може да не иска да влиза в откровени разговори. Може да не желае да слага връзката ви в рамка. Някои хора са отблъснати от мисълта да дефинират отношенията си, защото се страхуват, че това ще развали магията.

Но ако вие искате дълготрайна връзка, искате да имате отношения с развитие, а не просто неангажираща връзка, вероятно за вас би било истински важно да знаете на какъв етап сте. Определянето на връзката в такъв случай е от голяма значение.

Какво точно означава да определите връзката си?

Определянето на връзката означава да проведете сериозен разговор за етапа, в който смятате, че се намирате. Тези разговори не са лесни. Има риск да установите, че двамата с партньора си имате тотално противоположни разбирания и усещания за връзката си. Може да откриете, че искате различни неща от бъдещето. А може и да сте на една вълна, което да ви обнадежди.

Защо нарцисите трудно създават връзки?

Не всички връзки се развиват по вода. Не всички отношения се развиват светкавично и безоблачно. Ако оставяте нещата да се развиват от само себе си, понякога може твърде дълго да чакате отношенията ви да се задълбочат, развият и да добият яснота.

Говорете за вашите ценности. Разговаряйте за миналите връзки, как и защо са приключили, какви грешки са допуснати, как ви изглежда сегашната ви връзка спрямо миналия ви опит. Колкото по-искрен е разговорът, толкова по-голяма яснота можете да добиете. Ето защо не трябва да се страхувате да дефинирате връзката си. Определянето ѝ ви помага да спестите губенето на време в неподходящи връзки с неподходящи партньори.

Как да проведете трудния разговор за определяне на връзката ви?

1. Помислете за това какво очаквате от разговора.

Важно е да сте наясно накъде очаквате да се развие разговорът. Не бъдете настъпателни и твърде изискващи. Подходете тактично. Не засипвайте партньора си с въпроси, а най-добре започнете с това как вие се чувствате по отношение на връзката.

15 мъжки урока за любовните връзки

2. Владейте емоциите си.

Дори разговорът да не се развие според очакванията ви, опитайте се да владеете емоциите си. Ако партньорът ви не реагира по начина, който сте очаквали или на който сте се надявали, не изпускайте нервите си. Най-важно е преди да започнете разговора да сте наясно с вашите собствени емоции и нагласи по отношение на връзката.

Свързани статии

3. Започнете разговора, когато и двамата сте готови.

Не започвайте този сериозен разговор в неподходяща обстановка. Избягвайте чужда компания, в която да подхвърлите неудобен въпрос. Не говорете за връзката си след тежък работен ден, късно вечер или след спречкване.

4. Изберете подходящо място.

5 неща, които двойките в дълги връзки забравят да правят

Най-добре би било да сте насаме, в приятна и уютна обстановка, за предпочитане докато правите нещо приятно заедно. Така нагласата и на двамата ще бъде положителна.

5. Разчитайте на езика на тялото.

Езикът на тялото на партньора ви ще ви подскаже дали е готов за този разговор. Ако е отворен към вас, поемете инициативата. Ако усещате, че има дистанция между вас, може да отложите разговора, но не твърде дълго.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 1 година )