Интимно

5 съвета за успешна връзка от разстояние

Няма невъзможни връзки

07.04.2022г. / 06 34ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Връзките от разстояние се налагат по много причини. Може да сте се запознали от разстояние. Може и обстоятелствата да са наложили да поддържате дистанционни отношения. Работа, пътувания, учение, временно пребиваване на друго място са само част от причините, поради които връзката може да бъде поставена пред предизвикателството да оцелее от разстояние.

От какво имат нужда връзките от разстояние?

Работят ли наистина връзките от разстояние?

Всъщност няма причина да не работят. Всичко зависи от партньорите, от действията им, от желанието и старанието им в името на отношенията, както и степента на доверие, което си имат. Според американско проучване от 2018 година, над 58% от участващите в изследването двойки, поддържащи връзка от разстояние, са имали успех.

Ако сте се сблъскали с предизвикателството на връзка от разстояние, ето няколко тайни за нейния успех.

Общувайте всеки ден без изключение

Когато връзката ви е в стандартен формат и се виждате всеки ден или живеете заедно, вероятно няма да сте под напрежение какво се случва с другия, когато не сте заедно през деня заради ангажименти. Спокойни сте, че ще споделите преживяното от деня по-късно, когато се видите. При връзките от разстояние не е така и отдалечеността може да предизвика тревожност и безпокойство, които да се отразят на отношенията. Затова общувайте всеки ден. Пишете си съобщения, чувайте се, разговаряйте на видеовръзка, за да можете да се почувствате сякаш по-пълноценно като двойка.

Как да спасим връзката от разстояние

Планирайте колкото можете повече посещения

За да прекарвате повече време заедно и за да не чувствате разстоянието помежду ви като една безкрайна пречка за щастливите ви отношения, планирайте колкото се може повече посещения при половинката, както и той при вас. Възползвайте се от всяко свободно време, за да си открадвате мигове само за вас. Това дори може да подсили още повече връзката ви и да ви направи по-щастливи.

Правете забавни неща, макар и разделени

Това, че между вас стои разстояние не означава, че не можете да правите разни неща заедно. Любимите ви занимания нямат граници в дигиталната епоха. Можете да гледате филм заедно, да слушате музика, да играете на игри. Примерите са много. Можете да направите партньора си част от своето ежедневие благодарение на многото платформи за комуникация.

Как да запазите връзката си от разстояние заради карантината

Споделяйте хобитата си, дори да сте разделени

Ако двойката иска да остане заедно, никакво разстояние не може да я раздели. Стига и двамата да имате желание, няма невъзможни неща. Можете дори да се включвате в любимите си хобита, когато сте на разстояние един от друг. Отново чрез платформите за общуване и видеоразговори можете да спортувате заедно, да бъдете на излет в планината или просто да споделите снимка и съобщение от хубав момент, който сте имали и в който сте мислели за другия. Така ще повишите нивото на романтика помежду ви и ще жадувате още повече един за друг.

Признаци, че се стараете твърде много, за да се получи между вас

Разрешавайте споровете възможно най-бързо

Конфликтите могат да съсипят всички отношения, ако не се решават бързо и се замитат под килима. Това важи както за стандартните връзки, така и за тези от разстояние. Отдалечените връзки са още по-деликатни именно заради разстоянието между вас, което нагнетява още повече допълнително напрежение. За да го избегнете, разрешавайте споровете колкото може по-бързо.

Коментирай