Интимно

7 причини жените да не успяват да открият любовта

Какво може да ви накара да изгубите вяра в щастливата истинска любов

08.03.2022г. / 16 16ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Много жени се отказват от търсенето на любовта след поредица от неуспешни връзки. Някои дори спират да вярват в любовта. Други предпочитат самотата и бягат от отношенията, защото нямат сили за повече разочарования.

5 причини интелигентните хора да откриват трудно любовта

След като сте страдали толкова много пъти, вероятно ви е минавало през ума, че не сте способни да обичате отново. Чувствате се сякаш нищо не е останало от сърцето ви и то е станало неспособно да се развълнува отново.

Преди да се отчаете напълно, вижте кои са седемте най-чести причини, заради които жените мислят, че никога няма да се влюбят отново. Помислете над тях следващия път, когато подобна мисъл мине и през вашата глава.

1. Нямат сили да страдат повече.

Много жени мислят, че не могат да обичат отново, защото не могат и да страдат повече. Понесли са много болка от предишните любовни разочарования и смятат, че нямат сили да поемат още. Страхът от това този кошмар да се повтори отново ги спира да мечтаят за щастието в любовта. Те смятат, че никога повече няма да изпитват вълнение в любовно отношение. Това важи с още по-голяма сила за жените над 35-40-годишна възраст, които в допълнение се смятат и за твърде стари да се влюбят отново истински, както на 20.

5 начина да откриете любовта според законите на привличането

2. Те мислят, че да се влюбиш е проблем.

Влюбването само по себе си не е проблем. Проблем е да се влюбиш в грешния човек. Заради поредицата от грешни избори, които много жени правят, те се чувстват отчаяни и губят вяра в любовта, слагайки всички партньори под общ знаменател. За да се справите с това разочарование е време да започнете да обръщате внимание на всички червени флагове, които неминуемо се появяват. Трябва само да отворите очите си за тях. Важно е да изчистите концепцията за щастлива връзка пред самите себе си, да определите целите си и да си изясните какво е важно за вас в бъдеще. Така ще намерите по-подходящ партньор.

Снимка: iStock

3. Липса на самопознание и самоосъзнаване.

Жените, които си падат по стереотипи, като „лошото момче“, „напористото момче“, „мъжкаря“ и други подобни, често биват наранявани заради изборите си. Очакванията от такива типажи мъже са свързани със страст, приключения, огнена и изпепеляваща любов, която обаче може и да наранява. Сляпата любов често води до разочарования и много болка. Тя е неосъзната и оставена да бъде водена от страст и физическо привличане, които лесно угасват твърде бързо.

4 разлики между сродните души и партньорите в любовта

4. Тези жени приемат всичко твърде лично.

Можете да научите много от неуспешните си връзки, стига да искате. Ако отворите съзнанието си за уроците, които получавате от провалените любови, ще се научите да избирате по-щателно партньорите, на които давате сърцето си в бъдеще. Провалът не е бедствие и определено не е краят на света. Можете да промените всичко, като промените собственото си отношение и нагласа към любовта и връзките. Ако не го направите, ще повтаряте едни и същи грешки отново и отново.

Коментирай