Интимно

5 отличителни черти на дълбоко свързаните двойки

Навици, които ги свързват на емоционално дълбоко ниво

05.03.2022г. / 06 46ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки е имал поне една връзка в живота си, за която е усещал, че не е подходяща за него, че не се чувства добре в нея и в компанията на партньора. В такива случаи мечтаем за дълбока връзка с човек, на когото не се налага да обясняваме какво мислим – той просто знае, усеща го, усеща енергията ни и ни разбира по дълбок начин.

15 неща, които дълбоко влюбените двойки правят всеки ден

Такива двойки съществуват. Щастливците, които са се намерили на физическо и емоционално ниво имат свой собствен език, който разбират без думи. Такива партньори са дълбоко свързани помежду си и имат силна и здрава връзка.

Кои са навиците на дълбоко свързаните двойки? Как успяват да постигнат такава хармония?

Има някои навици, които помагат на връзката да стане по-дълбока, а на партньорите в нея – още по-свързани. Ето кои са те.

1. Позитивно общуване.

При дълбоко свързаните на емоционално ниво двойки рядко се наблюдават отрицателни реакции. Дори да има поводи за негативно отношение един към друг, този тип двойки избират да действат по другия начин. Те общуват позитивно, без пасивна агресия и без нападки. Избягват да отправят осъдителни критики един към друг, което всъщност е и една от тайните на щастливите им взаимоотношения.

2. Имат връзка на философско ниво.

Партньорите, които имат дълбока връзка помежду си, обикновено имат и значително по-развита емоционална интелигентност. Те имат склонността да се самонаблюдават, да се самокритикуват, да откриват грешките си и да се стараят да ги поправят, за да развият личността си, да станат по-добри хора и партньори. Това е и способността, която им помага да бъдат по-добра частица от цялото, в което съществуват.

Признаци, че връзката ви е дълбока на духовно ниво

Емоционално интелигентните хора умеят да разбират емоциите на другите и да улавят истинските послания в общуването. Те се владеят и не изпадат в неконтролируеми състояния, в които човек казва неща, за които съжалява. Разсъждават философски над всеки аспект от връзката и живота, като това им помага да се свързват на по-дълбоко ниво.

3. Непрекъснато се учат.

Двойките в силна емоционална връзка не спират да се учат – за себе си, за личността си, характера си, за партньора си и неговите особености, за връзката и живота като цяло. Задаването на въпроси към себе си и половинката, търсенето на отговорите за това как можем да подобрим отношенията си в стремежа към щастието и хармонията са непрекъснат процес при този тип двойки. Много от тях го правят напълно съзнателно, защото знаят колко важно е човек да се учи всеки ден, включително да общува качествено.

4. Имат си свои шеги и галени имена.

Дълбоко свързаните двойки имат свой език, на който общуват. Той често включва не само специални галени имена, но имена, които са свързани с техния житейски опит като двойка. Тези имена носят своя произход от общи преживявания и са оставили скъп спомен в сърцата на партньорите. Този тип двойки говорят на свой език, шегуват се по начин, който другите не могат да разберат, дори измислят нови думи, които само те използват.

Кои са основните разлики между сродна душа и партньор в живота?

5. Силна отдаденост.

Ангажиментът, който дълбоко свързаните партньори имат един към друг, обикновено е още по-силен и солиден в сравнение с другите двойки. Те са много дълбоко отдадени един на друг. Предателството е просто дума, за която не съществува реално понятие в подобен род връзки. Доверието в тези двойки е на много високо ниво и често на партньорите не им се налага да включват естествените си защити срещу външни заплахи. Дори ревността е рядкост.

Коментирай