Интимно

Как да получите това, което искате във връзката си

Възможно е и е лесно

07.04.2022г. / 11 03ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако се чувствате все едно не получавате това, което искате и от което имате нужда във връзката си има два варианта – да сте с грешния човек или да не умеете да искате това, от което имате нужда по правилния начин.

Вече ви е омръзнало да молите и да изисквате от партньора си. Чувствате се сякаш той ви отблъсква и нарочно не ви дава това, което искате. Оплаквате се, мрънкате, а нещата се влошават вместо да се подобряват. Имате усещането, че той ви прави напук, че нарочно не прави онова, за което го молите, колкото и простичко да е то.

10 признака, че във връзката ви няма здравословна комуникация

Оплакванията не са нищо повече от обикновени молби без отговор. Ако искате партньорът ви да прави нещо за вас или заедно с вас, но все не ви се получава и то не само с този партньор, а и с всички предишни, може би грешите в подхода си. Всеки път удряте на камък, защото той изглежда се интересува все по-малко от това, което казвате, дърпа се, дори ви отговаря злобливо и ви критикува, че сте искаща, нуждаеща се, мрънкаща без основание.

Тук най-голямо значение има не това какво искате във връзката си, а как го искате.

Как да получите това, което искате във връзката?

В която и да е връзка има едно основно правило и то е здрава и ясна комуникация. С недомлъвки, намеци, опити за четене на мисли няма как да имате здравословни отношения. Комуникацията не означава само да казвате директно в прав текст какво искате. Важно е как го казвате. Така ще увеличите шансовете от отсрещната страна да ви разберат правилно и да действат по начина, който ще ви удовлетвори.

5 комуникационни трика за преодоляване на нездравословните конфликти

Когато казвате нещо на партньора си по начин, който звучи като изискване, настояване или назидание, естествено е той да се почувства притиснат. Първата му и и най-логична реакция би била бягство, упорство, съпротива и нежелание да направи това, за което го молите.

Каква е разликата между искане/ изискване и молба/ заявка?

3 правила за добра комуникация в една връзка

Искането и изискването звучат заповеднически. Те наистина създават усещане за притискане, за отправяне на критика.

Има съществена разлика в начина, по който ще отправите желанието си. Например, ако казвате „Как така никога не се сещаш да ме хванеш за ръката?“ вместо „Бих искала да ме хванеш за ръката, когато излизаме на разходка.“ определено посланието ще бъде различно. С първото изречение по-скоро подканвате партньора си още повече да не иска да ви хване за ръка, защото инстинктивно ще се отдръпне от вас. Но с второто изречение ще го накарате подсъзнателно да иска да ви хване за ръка без да се чувства принуден да го прави по задължение.

4 важни нишки за комуникацията в брака или връзката

Поискайте ясно и с уважение това, което искате от партньора си. Не забравяйте, че начините, по които отправяте посланията си са от огромно значение. По-важни са дори от самите искания. Когато помолите или направите ясна конкретна заявка е много по-вероятно партньорът ви да откликне на нея дори да не е съгласен. Този начин на комуникация създава комфорт и приучава и двете страни да правят компромиси, без да се чувстват притиснати насила да го правят.

По материали от yourtango.com

Коментирай