Интимно

10 знака, че той е егоист

Не приема вашите недостатъци

22.03.2022г. / 17 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Повечето романтични взаимоотношения започват прекрасно. Има забавление, трудно забелязваме недостатъците на другия, някои от които са големи червени флагове или просто ни е удобно да ги игнорираме. Със задълбочаване на връзката, разкриваме все повече един за друг като личности.

Разочаровани може да установим, че той е егоистичната половина във връзката. В едни здрави взаимоотношения има баланс между грижата един за друг. Когато обаче има дисбаланс, това обикновено се дължи на нечий егоизъм, който е надделял.

Кои са знаците, че мъжът до вас е егоист?

1. Той ви „изключва“, когато мненията ви се разминават. Егоистичният партньор обикновено е силно убеден в начина, по който вижда нещата, защото вярва, че той е „правилният“ начин. Не се отваря към различното мнение и не желае дори да ви изслуша.

2. Рядко или никога не поема отговорност за своите грешки. Това е още един белег на егоистичната личност. Още по-рядко чувате „съжалявам“, „сгреших“.

Ситуации, в които пренебрегваме себе си, заради връзката

3. Планирате така времето си заедно, че в повечето случаи се угажда на неговите желания. Вероятно в началото на връзката сте се забавлявали заедно, той се е съобразявал с вашите желания, но сега всичко се фокусира върху неговия комфорт.

4. Липса на приемане на индивидуалността ви. Може да откриете, че партньорът ви се опитва да ви промени по някакъв начин, който не е градивен за вас. Ако например не се храните здравословно и не спортувате, но половинката ви съветва в тези области, то това е положително. Но ако постоянно ви потиска, че не сте достатъчно добра за него, че трябва да се промените, за да ви харесва повече, то определено партньорът ви е егоист.

Фрази, които мъжете и жените тълкуват различно

5. Очаква да бъдете винаги до него, но рядко той ви е подкрепа. Егоистите искат да имат човек до себе си, който да е постоянно на разположение да ги съветва, утешава, особено в трудни ситуации. Щом обаче се съвземат, партньорът им не им е чак толкова важен. Никога не му напомнят за това колко е ценен за тях, а ако той изпадне в затруднения не може да се разчита на него, защото е егоистът във връзката.

Начинът, по който той говори за бъдещето, подсказва дали ви обича

6. Липса на търпение. Егоистичният партньор често се оказва и нетърпелив. Той не може да ви изчака да се приготвите, когато ще излизате, когато обикаляте по магазини и т. н., не проявява разбиране, когато сте имали труден ден, период.

7. Не приема вашите недостатъци и често ви напомня за тях.

8. Проявява манипулативно поведение, за да получи това, което иска. Егоистът във връзката може да заплашва с раздяла, може да играе ролята на жертва, да внушава с лекота чувство за вина в другия.

Свързани статии

9. Не се вълнува от вашите мечти. Без значение дали те са свързани с работата ви, хоби, пътувания. Смята ги за повърхностни, непостижими, не ви показва подкрепата си, ако се случи да постигнете успех не би показал гордостта си, че сте негова половинка.

10. Пренебрегва вашите усилия във връзката. Егоистите приемат всичко хубаво, което им се случва за даденост. Те смятат, че го заслужават. От друга страна не дават почти нищо от себе си за развитието на едни взаимоотношения, но биха изкарали така нещата, че да ви убедят, че се борят за любовта ви.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
милениум ( преди 2 години )
2 rate up comment 0 rate down comment
..... ( преди 2 години )
predpolagam 4e trudno se praviat kompromisi . no ne go nari4am egoizum ,,,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
aide da ne se ybijdame da ne iskarvam arsenala sas dumi stava li pocti ne e taka slatkis kakto si mislis az govorim za edno vie mi plyampate drugo razbira se ce vinagi bihme zastitili polvinkite tova koieto ni drazni e kazani dumi vav nepodhodyasto za nas vreme razbora se ce bime dali potkrepa ot vsyakakvo estestvo razbirase ako ni e posilite za mometa a drugo ela pri bate davidis dali sam edost razdavam se na polvinkata mackata ot vsekade kak i e gotino celuvki i bez glupavi rasajdeniyaaaa
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )