Интимно

5 признака, че парите са в основата на проблемите във връзката ви

Финансовите въпроси са причината да се карате постоянно

30.03.2022г. / 13 12ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Парите ще ви направят щастливи. Това е мисълта, която се прокрадва в главата ви всеки път, когато не ви достигат средства за нещо. Казвате си, че животът би бил много по-лесен, ако имате достатъчно пари. Но животът постоянно ви доказва, че парите не са единственото важно нещо на този свят. Живеем в забързано ежедневие, в което парите наистина имат значение. С тях можете да си осигурите необходимото, да се погрижите за здравето си, да си починете, но не можете да си купите любов и разбирателство – така важни в една връзка.

5 символа, които да носите в портфейла си за повече пари

Парите не могат да заменят времето, прекарано с любимите хора и то по качествен начин. Те могат да се превърнат в повод за конфликти и раздори както ако ги няма, така и ако ги има. Истина е, че се нуждаем от пари, за да оцелеем в този свят, но понякога те са основната причина, която предизвиква проблеми в нашите връзки.

Кои са признаците, че парите са коренът на проблемите и конфликтите във връзката ви?

1. Сравнявате се постоянно.

Сравнявате връзката си с тази на другите. Гледате техните домове, възможностите им, местата, на които ходят на почивка, училищата, в които учат децата им, автомобилите, които си позволяват да си купят и така нататък, и така нататък. Сравнявате се и помежду си – кой колко пари печели, как ги харчи, делите ли си разходите поравно или все някой се чувства ощетен. Когато сравнението по отношение на парите е загнездено трайно между вас, това може наистина да се окаже голям проблем.

2. Не говорите за пари.

Когато не споменавате парите изобщо, това също може да е проблем. За да има хармония и мир във връзката по отношение на финансите, те трябва да се обсъждат без да се превръщат в централен фокус на отношенията. Ако не говорите за тях, то е като замитането на проблемите под килима – там са, правите се, че не съществуват, но те подкопават отношенията ви и ги разрушават.

Как да организирате портфейла си, за да привлечете пари

3. Пазите пари в тайна един от друг.

Много двойки правят това – крият пари от половинката си и ги пазят за свои цели, за „черни дни“ или за скришни покупки. Комуникацията е много важна за една връзка, включително и обсъждането и откритостта по отношение на парите. На базата на това се градят най-здравите отношения във връзката и брака. Тайните съвсем не са здрава основа.

Свързани статии

4. Разделяте строго парите си, делите и сметките си.

Такъв тип подход към парите в една връзка по-скоро я превръща в съквартирантство, а не в интимна цялост. Замислете се как бихте поддържали връзка или брак, ако в този тип дългосрочни отношения се държите като съквартиранти един с друг.

5 проблема с парите, повод за конфликт във връзката

5. Имате различни финансови приоритети.

Когато двамата разбират парите и управлението им по различен начин, това е предпоставка за постоянни конфликти. Винаги делите разходите си или пък ги обединявате, но все единият харчи повече от другия. Проблем възниква и ако имате различни виждания за това какво си струва да бъде купено и какво не. Ако единият обича да харчи, а другият е спестовник, това също прави нещата сложни.

Коментирай