Интимно

10 признака, че вече не сте влюбени в партньора си

Може би не си го признавате

17.06.2022г. / 17 38ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта понякога просто умира по някаква причина. Влюбили сте се в човек, към когото вече не изпитвате същите чувства, както преди, но не си го признавате. Били сте влюбени в начина, по който ви е карал да се чувствате. Били сте влюбени в представата за него. С времето обаче недостатъците на другия постепенно са ви разколебали и са ви накарали да охладнеете. Но не си го признавате. Да признаете пред себе си, че вече не сте влюбени в партньора си е трудно. За много хора това отнема много време, а по пътя връзката бавно, но сигурно се разпада.

7 неща, които мъжете правят, когато са истински влюбени

Кои са 10-те признака, че вече не сте влюбени в партньора си?

1. Не искате да признаете, че всичко е свършило.

Когато връзката е дефакто приключила е много трудно да признаете това. Усещате го, но не го казвате на глас. Може да отричате пред себе си, но щом сте започнали да се чувствате по различен начин, това е знак. Провалената връзка трудно може да бъде поправена.

2. Имате усещането, че на друго място бихте били щастливи.

Признак, че вече не сте влюбени е мечтата за по-добро. Ако сте започнали да си мислите, че щастието ви чака на друго място, това е признак, че чувствата ви ги няма.

10 сигурни знака, че сте влюбени в грешния човек

3. Държите се за празни надежди.

Надеждата умира последна, но тя не помага на счупеното да се поправи. Напразните надежди, че нещо ще се промени, са често срещан признак на отминала любов. Хората се държат за спомените и надеждите си, че връзката им ще се оправи и ще са щастливи както преди. Тези заблуди поддържат връзката като на командно дишане, но тя си остава безжизнена.

4. Изгубили сте представа за себе си.

Давате много от себе си за връзката, но резултатът е нулев. Фактът, че вече не сте щастливи, изсмуква емоциите ви и ви кара да се чувствате непълноценни, без усещане за щастие, чувствате се сякаш наливате вода в чаша без дъно.

Мозъкът се променя, когато сте влюбени

5. Замитате проблемите под килима.

Когато връзката вече се е превърнала в безсмислена и без посока, партньорите започват да не се интересуват как ще решат проблемите си. Просто ги оставят да утихнат за известно време. Когато се появят на повърхността отново ги замитат под килима и продължават напред. В един момент „боклукът“ под килима става прекалено много, за да бъде почистен.

Коментирай