Интимно

4 причини да се влюбвате в егоист или нарцис

Защо сте привлечени от този тип мъже отново и отново

22.06.2022г. / 09 48ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако се чувствате постоянно нещастни в любовта, има вероятност да попадате на един и същи или поне сходен модел партньори. Каква може да е причината да влизате в токсични отношения всеки път? Грешният избор на партньор.

Начини, по които връзката с нарцис унищожава самочувствието ви

Срещате харизматичен мъж, който ви грабва с вниманието си, поведението си, желанието си да ви задоволи по всички възможни начини. Чувствате се като принцеса, ласкаете се, а това е опияняващо. Постепенно той започва да става критичен, контролиращ, появява се силно егоистичната му страна на характера, а вие продължавате да сте влюбени в него. Дори да прекратите връзката си, следващият ви партньор поразително прилича на предишните.

Защо сте привлечени от егоисти или нарциси?

Според yourtango.com, първата стъпка в това да осъзнаете причините да попадате в токсични връзки с егоистични или нарцистични партньори, е да погледнете към себе си. Когато разберете вътрешните ви причини да правите тези избори, ще ви е по-лесно да работите върху стратегиите, с които да промените нагласите и критериите си за търсене на любов.

Могат ли нарцисите да обичат истински?

Мъжете, които се оказват нарциси и егоисти, в началото се държат изключително привлекателно. Те са весели, обаятелни, носят вдъхновяващо очарование, което ви кара да се влюбвате моментално. Харесва ви начинът, по който те ви карат да се чувствате. Изглежда като мъжът на мечтите ви, но се оказва, че съвсем не е така.

Какво се крие зад фасадата на нарциса?

Нарцистичните егоисти всъщност имат много ниско и крехко самочувствие. Те прикриват слабостите и ранимостта си, като преекспонират собствената си важност. Характерни са с неистовото си желание за внимание. Те искат да бъдат постоянен център на внимание в живота на партньорите си. Най-малката критика ги прави особено обидчиви и чувствителни, защото не я понасят. Обикновено са лишени от всякакво съпричастие и емпатия към другите.

Нарцисите и егоистите обикновено имат преекспонирано чувство за значимост. Те се опияняват от това да бъдат във фокуса на вниманието, в светлината на прожекторите. Чувстват се важни и ценени, ако им се обръща цялото внимание на света. В същото време те самите не обръщат толкова голямо внимание на партньорите си с изключение на началото на връзката, когато имат за задача да накарат партньора им да се влюби.

10 начина да познаете нарциса

Заради характерната липса на съпричастие и разбиране към другите, егоистичният и нарцистичен партньор никога няма да може или да поиска да види нещата от вашата гледна точка. Винаги ще сте с погрешното мнение, с погрешните схващания, ще започнете да вярвате, че не сте прави за нищо.

Вероятно се питате защо продължавате да бъдете привлечени от нарциси и егоисти?

Ето и някои възможни причини:

Коментирай