Интимно

Какво да правим, ако мъжът не ни е достатъчен?

Понякога да сте всичко за някого не стига

08.09.2022г. / 06 20ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Често пъти си задаваме въпроса: „Достатъчна ли е само любовта, за да имаме здрава и силна връзка?“ В един идеален свят би била. Истината обаче е друга – можете да обичате безкрайно много някого и все пак да усещате, че нещо липсва. Ако партньорът ви не полага достатъчно усилия, за да почувствате вие, че си заслужава да се борите за тази връзка, дали не е настъпило време да потърсите някой друг?

Според специалисти, има три основни „стълба“ около които се гради една връзка – физическо привличане, приятелство, интелектуална стимулация. Например – ако сте привлечена от някого чисто сексуално, но усещате, че не можете да разговаряте с него, вие ще чувствате, че нещо липсва, дори да не можете да си обясните какво точно. Може би отсрещният човек е постоянно сериозен, а пък вие обичате да се смеете – тогава най-вероятно ви липсва аспектът на приятелството. Не е нужно всички от тези стълбове на връзката да са на 100% – някой аспект може да надделява, а друг да изостава. Но ако чувствате, че нещо липсва, вие сте склонни да искате да имате същата връзка със сегашния си партньор, каквато сте имали с предишен (или предишни).

Кои са знаците, че сегашният ви партньор не ви е достатъчен? Ето някои от тях:

Вие сте всичко за вашия партньор

Да сте всичко за някого на пръв поглед може да изглежда романтично. Но всъщност това може да не е точно така. Ако партньорът ви е влязъл във вашата връзка само с шепа приятели и почти никакви хобита и интереси, в един момент можете да почувствате, че той сякаш е заменил своя живот с вашия. Такива хора нямат свой собствен живот. Вашите приятели стават техни приятели, вашите интереси стават техни интереси... И в един момент можете да почувствате, че те не са ви достатъчни, защото сякаш насреща нямате самостоятелна личност, а човек, който се съгласява с всяка ваша прищявка. Това може да се окаже дори отблъскващо. Опитайте се да намекнете на партньора ви, че самостоятелността не е лошо нещо, и че от време на време всеки трябва да има своето пространство.

Партньорът ви предпочита да прекарва времето си с други хора

Няма нищо лошо в това, човекът, когото обичате да прекарва време с приятели, близки и роднини. Но ако сте решили да бъдете с някого, вие трябва да подхранвате тази връзка. Ако усещате, че вашият любим обича да прекарва времето си повече с други хора отколкото с вас, вие можете да усетите, че нещо липсва. Важно е да продължите да поддържате приятелствата си и след като вече имате връзка, но все пак трябва винаги да поставяте партньора си на първо място.

Вие сте единственият човек, който полага усилия за връзката ви

Една връзка изисква усилия и от двете страни. Но ако усещате, че само вие вършите тежката работа, може би е дошло време, в което да потърсите друг партньор – човек, който ще е склонен да бъде рамо до рамо с вас, за да бъдете партньори в истинския смисъл на думата. Във взаимоотношенията вие трябва да се грижите за себе си, за партньора и за самата връзка. Не бива вие да сте единственият човек, който инициира провеждането на важните разговори или пък ходенето на кино, резервациите в ресторант за вашата вечер веднъж седмично. Ако отсрещната страна е заинтересувана за вашата връзка, не би трябвало да има проблем и партньорът ви да прави тези неща.

Вие и партньорът ви имате сериозни различия за важните неща в живота

Ако усещате, че вие и партньорът ви сякаш вървите в различни посоки – искате да живеете на различни места, имате различни виждания за финансите; не сте на едно мнение по теми като брак и деца – това са все големи знаци, че може би партньорът ви не ви задоволява. Често пъти, когато хората ви казват какво искат, те ви дават мнението си, което не означава, че то ще бъде променено. Ако все пак можете да „се намерите“ някъде по средата, това ще бъде от полза и за двама ви.

Коментирай