Интимно

7 знака, че вие или партньорът ви искате раздяла

Вече не обсъждате общи планове за бъдещето

01.09.2022г. / 11 31ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка любовна връзка и брак са различни. Нормално е в даден момент партньорите да преминават през трудни ситуации. Но има редица признаци, които показват, че единият от двамата или двамата желаят да прекратят взаимоотношенията.

Ето и някои от тях.

1. Вече не чувствате емоционална връзка.

Въпреки че физическото привличане може да намалява с времето, емоционалната връзка е от съществено значение за успешния брак или връзка. Емоционалното прекъсване първоначално може да бъде трудно забележимо, докато и двамата с партньора ви преминавате през ежедневната рутина на връзката ви.

Но ако внезапно откриете, че вече не споделяте чувствата си един с друг или дори не отделяте време, само за да се насладите на компанията на другия, това е знак, който не бива да подминавате.

10 правила за щастлив брак

2. Сексуалният ви живот е на заден план.

Физическото привличане и желание да правим любов с любимия си човек са един от ключовите компоненти, необходими за една успешна и щастлива дългосрочна връзка. Ако вие или половинката ви вече нямате особено желание да правите секс заедно, това е показател и за липсата на желание за задълбочаване на емоционалната връзка.

3. Вече не обсъждате общи планове за бъдещето.

Това също е показател, че единият от двама ви вече няма желание да бъде в тази връзка/брак и е възможно в даден момент да я напусне. Общите планове, в които има „ние“, а не „аз“ и които се случват за вас двама ви, са важни за стабилността на взаимоотношенията.

Защо привлекателните хора трудно създават връзки?

4. По-често се чува „аз“, отколкото „ние“.

Това е в продължение на предните редове. Когато партньорите се чувстват щастливи в една връзка, те се виждат като едно цяло, използват „ние“. Според западно проучване от 2021 г., двойките, които са напът да се разделят, подсъзнателно настройват езика си и използват повече изявления „аз“, отколкото „ние“. „Изглежда, че дори преди хората да осъзнаят, че раздялата ще се случи, това започва да се отразява на живота им“, смятат психолози.

„Понякога използването на „Аз“ се свързва с депресия и тъга. Когато хората са депресирани, те са склонни да се фокусират върху себе си и не са в състояние да се свържат с другите толкова, колкото преди.“

Депресията е често срещана в нещастните бракове/връзки и е честа причина за разпад, особено когато депресията се дължи на самите взаимоотношения.

5 признака на провалената любов

5. Той/тя сякаш ви гледа с презрение.

Когато любимият човек вече не желае да бъде с вас, той може да стане заядлив, да се държи лошо, да ви се подиграва, да омаловажава успехите ви и вас като личност. Според специалиста по връзки – психолога д-р Джон Готман, презрението е най-големият предвестник за задаващ се развод или раздяла.

Свързани статии

6. Напоследък сте по-загрижени за външния си вид.

Или партньорът ви е започнал да обръща повече внимание на визията си. Ако той или тя изведнъж са започнали да правят промени във външния си вид, това може да е причина да проверите в каква посока се движи вашата връзка. Невинаги може да се дължи на желание за нови взаимоотношения с трети човек, но понякога точно това означава.

7. Забелязали сте необичайни финансови промени.

Ако сте започнали да забелязвате необичайни разходи от страна на партньора ви, за места или покупки, които обикновено не би посетил или закупил, това е сериозен червен флаг. Може да се дължи на зависимост към хазарт, други отрицателни навици, на любовна връзка, на финансови проблеми, за които му е трудно да говори с вас.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 1 година )
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 1 година )
a oste po malko po neta dostatacno razlahme kycitata
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 1 година )
bez isterki i filmi ok ako iskas razdelya se po telefona cusva ne pokazvam
отговор Сигнализирай за неуместен коментар