Интимно

10 признака, че връзката ви се заздравява

Когато отношенията ви се подобрят, определено ще го усетите

04.09.2022г. / 09 48ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка връзка е различна. В нея има хубави и хармонични моменти, но има и спорове, несъгласия, конфликти. Тези фактори са неизбежни. Онова, което можете да направите, за да подобрите и заздравите връзката си, е да не допускате конфликтите да останат неразрешени. Колкото по-дълбоко се вкопават неразбирателствата и несъгласията, толкова повече партньорите се дистанцират един от друг, а това води до влошаване на връзката.

За да я заздравите наново е нужно да положите усилия в посока обратното сближаване между вас, изглаждане на конфликтите и споровете, откриване на начин да не стигате до неразрешими ситуации.

5 начина на комуникация, които щастливите двойки използват

За да оцелее възможно най-дълго, една здрава връзка се нуждае от емоционална и физическа подкрепа, от компромиси, проява на разбиране, приемане на другия с всичките му недостатъци.

Ако сте успели да превъзмогнете различията и връзката ви е започнала да става все по-здравословна, ето кои са признаците за това.

1. Започнали сте да изричате нещата, които преди това са ви плашили до смърт. Предпочитали сте да ги таите, да ги пренебрегвате, за да избегнете сблъсъци. Сега нещата са се променили, защото сте се научили как да се справяте с трудностите във връзката.

Ако искате да подобрите връзката си, променете начина, по който спите

2. Единият партньор е започнал да забелязва кога другият не се чувства добре. Вече усещате настроенията на половинката си и по-важното е, че знаете каква е причината за тях. Не се налага да си четете мислите и да гадаете, а просто сте се напаснали до такава степен, че се познавате в дълбочина.

3. Между вас цари мир. Ако допреди това сте намирали повод да се скарате за всичко, сега конфликтите са на заден план, а на преден – мирът. Открили сте начини да туширате конфликтите, така че да не се стига до тях. В случаите, в които все пак споровете стават по-разгорещени, решенията се намират по-лесно.

Има 3 основни типа връзки – вашата от кой е?

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 1 година )
niamam apetit za skandali . ne mi sa priatni i sporovete
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време