Интимно

Защо високите стандарти пречат на любовта

Как по-лесно да откриете подходящ партньор, без да се задоволите с твърде малко

16.11.2022г. / 13 16ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта не пита, когато дойде. Често се влюбваме в хора, които изобщо не ни пасват. Оттук идват и голяма част от проблемите. И когато сте наранявани многократно, когато сте правили куп грешни избори, започвате да ставате все по-придирчиви към бъдещите си партньори, само защото мечтаете за едно – щастлива връзка.

Как да разберете дали сте емоционално готови за нова любов

Този или онзи започват да ви се струват неподходящи, докато не се завъртите в омагьосания кръг на високите стандарти. И колкото по-високи стават те, толкова по-големи са и очакванията ви от човека до вас. Това не води до нищо друго освен до провал след провал, защото перфектни и идеални хора няма, а целта ви е да срещнете именно такъв човек.

Защо високите стандарти пречат на любовта?

Високите стандарти пречат да видите добрите качества на човек. Когато сте съсредоточени в това да откриете перфектен партньор, който да отговаря на всичките ви критерии, това ви откъсва от хора, с които можете да имате потенциално щастливо бъдеще. Няма да сте доволни от никого. Ще се вглеждате само в несъвършенствата му, смятайки, че те задължително ще попречат на успеха на отношенията ви.

6 мантри, с които да намерите любовта

В същото време липсата на стандарти в избора на партньор също не води до успешни връзки и пълноценни отношения.

Ето няколко примера за липса на стандарти в отношенията:

1. Приемате поканите за вечеря в последния момент. Изцяло сте на разположение, за да не го изпуснете.

2. Съгласявате се да комуникирате предимно чрез съобщения, а не обаждания, защото на него му е по-удобно.

3. Приемате той да отменя срещите ви в последния момент, без да кажете нищо.

5 неща, които да обмислите, преди да се откажете от любовта

4. Винаги сте на разположение и приемате неговите предложения, за да не пропуснете възможността да го видите.

5. Усещате, че той не инвестира много във връзката ви, но все пак оставате с него. Това ви прави жена с ниска стойност в неговите очи.

6. Не смеете да изразите нуждите и желанията си пред него, за да не го изгубите.

Съвети от хора, открили истинската любов онлайн

Нито ниските, нито високите стандарти са добър съветник в избора на партньор. Златната среда важи с пълна сила и ако се стремите към нея, ще имате повече успех в любовта. Добре е да имате високи стандарти и да не се примирявате с по-малко от това, което заслужавате, но не издигайте критериите си в космически величини.

Най-добрата стратегия да се отличите като жена с висока стойност е да изразите стандартите си по женствен начин, който да не налага, но и да не показва тотално съгласие на всяка цена. По този начин ще заявите начина, по който искате да се отнасят към вас.

15 жеста, с които той ви показва любовта си

Един истински добър партньор ще оцени това и ще ви уважава заради разбиранията ви, целите ви, критериите ви. Ако иска да бъде с вас, ще се постарае да отговори на тях.

Коментирай
Свободно време