Интимно

Как да удължим удоволствието от секса

Отнасяйте се добре с тялото си

08.12.2022г. / 16 13ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Сексът е начин на общуване, може би един от най-искрените такива. Сигурно ви се е случвало да харесвате определен мъж, но когато стигнете с него до леглото, да установите, че той изобщо не е това, което сте очаквали. Можете изобщо да не си паснете и да останете доста разочаровани от сексуалния си контакт. Ако пък усетите, че той е човекът за вас, може и да му дадете шанс и да се опитате да продължите отношенията си и извън спалнята. Ако това прерасне във връзка, със сигурност ще има период на напасване и ако и двете страни го искат, ще срещнете сексуалното си желание и ритъм някъде по средата. Ако пък не сте достатъчно удовлетворена от продължителността на вашия акт, предлагаме ви няколко съвета как да удължите удоволствието от секса. Ето ги и тях:

Не насилвайте нещата

Свързани статии

Предполага се, че жените искат секс по цяла нощ. Това е мит, който битува не само в мъжкото, а и в женското съзнание. Но дали това е така всъщност? Не се стресирайте и не насилвайте нещата, ако при вас това не е точно така. Според специалисти в областта на секса и взаимоотношенията, напълно нормално е да не изпитвате желание за прекалено продължителен секс. Запомнете, че по-дълъг секс не означава непременно маратон. Продължителността на сексуалния акт е нещо строго индивидуално и зависи както от партньора, така и от типа отношения. Нека разговорите за това не са табу. Споделете на човека до себе си какво харесвате, включително и колко дълго бихте искали да се наслаждавате на интимните ласки един с друг. Може би чрез споделянето ще се отпуснете още повече, сваляйки товара от плещите си.

Опознайте тялото си

Ако желаете да правите по-продължителен секс, опознайте добре тялото си, още преди да сте започнали. Най-добрият начин да постигнете това е чрез редовна мастурбация. Според специалисти, тя е от изключителна важност, тъй като така ще можете да разберете къде са точките, които ви доставят удоволствие. Освен това мастурбацията е начин да разберете какво харесвате и предпочитате в секса и не на последно място – чрез нея ще се почувствате по-свързани с тялото си.

Правила за интимна хигиена

Отложете оргазма

Ако усетите, че партньорът ви е напът да еякулира, притиснете (вие или той) главата на члена му за 5-10 секунди. Налягането върху уретрата и спецификата на кръвообращението ще потисне неговия оргазъм. Това е много честа практика, особено ако и двамата партньори харесват отложения оргазъм. Освен за по-продължителен сексуален акт, това ще ви помогне и да изпитате по-интензивни оргазми. Именно това натрупване на напрежението ще изведе оргазма и на двама ви до съвсем друго ниво. Можете да използвате тактиката на отлагането един или няколко пъти по време на секс.

Тест: Какви сте в секса?

Насладете се на времето заедно

Безспорно, всички сме съгласни, че оргазмът е нещо фантастично. Но хубавият секс е нещо много повече от това. Опитайте се да се наслаждавате на „пътуването“, наречено любовен акт и запомнете, че то може да е по-важно и вълнуващо от „крайната дестинация“ (оргазма). И вие и партньорът ви можете да изпитате облекчение, ако свалите от плещите си напрежението от прекалено големите очаквания. Нека целта на секса бъде удоволствието, а не оргазмът.

Как го харесват мъжете? Тайните сексуални фантазии на мъжете

Приоритизирайте секса

В забързаното ни ежедневие често ни се случва да имаме желание за секс, но да сме толкова уморени, че да предпочетем просто да се излегнем на дивана с телефон в ръка. Как да сме по-издръжливи в леглото, без да се уморяваме? Приоритизирайте секса и си направете план за него. Да, това със сигурност не звучи много спонтанно, но ако погледнете на това по друг начин, може наистина да е забавно. Ако планирате кога ще правите секс с партньора ви, това може да ви донесе вълнение през деня и дори позабравен трепет. Със сигурност това е по-добър вариант, отколкото да се опитате да го правите вечер след дълъг и уморителен работен ден.

Тайните на перфектната женска мастурбация

Не мислете за секса само като за проникване

Според сексолози: „Сексът не бива да се свежда просто до това да сте за малко в тялото на някой друг“, с други думи – проникването не бива да е крайната дестинация, когато говорим за любовни игри. Опитайте се да миксирате различните етапи от сексуалния акт. Можете да започнете с докосване, разсъбличане, галене, след това секс, а после да се върнете отново към ласките или пък да изпълните еротичен танц на вашия партньор. Защо не?

Кои зодии най-много имат нужда от секс?

Превърнете любовната игра в основен елемент

Дамите и мъжете често пъти имат различни нива на отклик на сексуалните стимули. Жените могат да управляват тези нива. Например – можете да стимулирате партньора си и след като той достигне определено ниво на възбуда, да спрете и да насочите вниманието си към нещо друго, което леко да свали напрежението. След определено време, ако желаете, покачете отново градусите на удоволствието, като по този начин управлявате сексуалния акт и неговата продължителност, в зависимост от вашето желание.

3 малки, но важни неща, които намаляват риска от изневяра

Задавайте въпроси по време на секс

Разбира се, в никакъв случай сексът не бива да се превръща в интервю. Опитайте се да не прекалявате с говоренето (или пък го направете, ако партньорът ви харесва това). За да създадете настроение за любовни игри, можете да започнете с въпроси от сорта на: „Какво те кара да се възбуждаш?“; „Кой беше първият филм или книга, който те възбуди?“; „Какви са фантазиите ти, докато мастурбираш?“. Можете да използвате тези въпроси както в началото на сексуалния контакт, така и по време на него, когато искате леко да укротите страстите и да свалите напрежението.

Защо мъжът ми ми няма доверие?

Опитайте нови пози

Смяната на различни пози може да осигури постепенно нарастване на възбудата. И обратно – ако по време на секс сте само в една поза, твърде вероятно е, че и двамата ще достигнете оргазъм по-рано, отколкото бихте искали.

Отнасяйте се добре с тялото си

Начинът, по който се отнасяте с тялото си, може да е от голямо значение за по-доброто ви и по-продължително представяне под завивките. Редовното практикуване на спорт подобрява кръвообращението. Това се отнася както за мъжете, така и за жените. Наслаждавайте се на по-качествен любовен живот чрез подобряване на диетата си. Мъжете могат значително да увеличат продължителността на секса, ако спрат цигарите и сведат до минимум употребата на алкохол. Силната сърдечносъдова система е едно от важните условия, ако мъжът иска да има силна и качествена ерекция.

Неща, които мъжете оценяват у жените, но не го признават

Превърнете секса в игра

Свалете напрежението от мисълта, че сексът е поредното задължение, което трябва да изпълните. Върнете се години назад и си спомнете трепетите и очакванията които имахте. Забравете за миг за отговорностите и се опитайте да се отърсите от предразсъдъците. Поръчайте си секс играчка или пък си пуснете филм за възрастни. Това са все методи, които ще ви помогнат да се отпуснете и да имате по-продължителен сексуален акт.

Вземете си почивка

Не се чувствайте неудобно ако изпитате желание да си вземете почивка. Накарайте партньора да ви направи масаж, гушкайте се, говорете, вземете си душ – интимността може да има толкова много различни лица. Оргазмът е само едно от тях.

Коментирай