Интимно

Как да балансирате между женската и мъжката енергия във връзката

Балансът е ключът към щастието

18.12.2022г. / 19 46ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Един от най-големите проблеми във връзките между мъже и жени е различието между мъжката и женската енергия. Заради тези различия се появяват множество неразбирателства, дисбаланси, конфликти и двусмислия, които могат да се окажат пагубни за връзките. За да подобрите отношенията си и за да разбирате по-добре партньора си е важно да откриете баланса между женската и мъжката енергия във връзката.

5 признака, че връзката ви има нездравословна динамика

Има някои съществени разлики между мъжката и женската енергия.

Мъжката енергия е основно ориентирана към действието. Тя движи мъжете напред, кара ги да предприемат действия, да контролират. Мъжката енергия е белязана от сила, власт, аналитичност, състезателен хъс, решаване на проблеми, необходимост от възхищение и одобрение, галещи мъжкото его, независимост и уважение от другите.

Женската енергия е по-скоро възприемчива. Тя прави жените по-търпеливи и по-склонни да се фокусират върху това да бъдеш, отколкото да правиш нещо. Основните характеристики на женската енергия, които я отличават от мъжката, са грижа, отговорност, отвореност към другите, много богат и широк спектър на емоции, увереност, доверие, топлота и свързаност.

5 неща, които унищожават всяка връзка

И мъжете, и жените носят от двата вида енергия. При различните хора двата вида енергия са различно застъпени. До голяма степен в това е и разковничето доколко ще цари разбирателство помежду ви и каква ще е хармонията във връзката ви. Балансираността между женската и мъжката енергия в отношенията е ключът към щастието и успеха на връзката.

Как да балансирате женската и мъжката енергия във връзката си?

Приемете основната си енергия

Преди всичко е важно да сте наясно каква основна енергия носите самите вие. Ако сте жена, не е задължително женската ви енергия да е по-ярко осезаема. Много възможно е да излъчвате повече мъжка енергия, а женската ви енергия да е допълващ мотив на общото ви излъчване. Когато прегърнете своята основна енергия и я приемете, ще ви е по-лесно да се отнесете към енергията на партньора си, за да откриете баланса между вас.

Фактори, които убиват връзките всеки път

Определете ролите, които ще ви помогнат да откликнете на нуждите на другия

В повечето връзки единият партньор поема по-голяма част от инициативите, планира събитията, почивките, прави подаръци, готви или изненадва с мили жестове, показва обичта си по-отявлено. Ако другият е доста по-пасивен, това би могло да се прояви като проблем в бъдеще, защото активният ще се изтощи от цялото раздаване, което влага от себе си. Намирането на баланс между тези два крайни подхода във връзката е съществено за опазването на хармонията в нея.

Съсредоточете се първо върху себе си

Една от най-честите грешки на повечето хора е фокусирането върху партньора без значение дали върху лошите или добрите му страни. Когато се вглеждаме само в грешките на партньора си или пък се стремим да му угодим, променяйки себе си, това внася изключителен дисбаланс в енергиите във връзката.

7 признака, че сте в зряла връзка

Вместо това е по-добре да се фокусирате първо и предимно върху себе си, за да се коригирате, да откриете баланса в себе си, да се опознаете по-добре, да се вслушате във вътрешния си глас и целите, които искате да поставите пред себе си. Когато сте наясно със себе си и сте в хармония със себе си, това неминуемо рефлектира положително върху връзката ви.

Коментирай