Интимно

Коя е най-честата причина за раздяла и край на връзката?

Често тази причина остава скрита

19.12.2022г. / 10 15ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Раздялата е нещо, от което всички щастливи двойки се страхуват и се опитват всячески да я избегнат. Тя е болезнена и никой не иска да я преживява, особено когато обича партньора си. Ако ви попитаме кои са причините двойките да се разделят, вероятно очевидното би ви хрумнало веднага – изневяра, липса на доверие, ревност, насилие, проблеми с парите.

5 начина да се сближите след временна раздяла

Да, всички тези причини са факт и наистина могат да разрушат връзката, но има една много по-сериозна и често срещана причина, която може да остане скрита задълго, а всъщност да причини много повече щети на отношенията. Това е предполагането.

Защо правенето на предположения във връзката е толкова пагубно за отношенията и може да доведе дори до раздяла?

Предполагането как се чувства партньорът ви и какво мисли е нещо, което може сериозно да навреди на връзката. Въпреки това всеки го прави. Причините за избягването на конкретните въпроси, които ще ви помогнат да разберете истината са много.

5 знака, че почивката от връзката ви може да прерасне в раздяла

Някои хора се страхуват да се изправят директно пред партньора си и да го попитат как се чувства или какво мисли, защото се страхуват от конфликти. Други са безкрайно убедени, че познават половинката си изключително добре и не се налага да питат. Навлизането в комфортната зона на връзката, в която вече сте се отпуснали докрай и не мислите какво говорите или как действате също може да е сериозна причина да нараните партньора си и да го отблъснете.

Комфортната зона е коварна и защото ви кара да неглижирате чувствата и мислите на половинката си, именно защото сте убедени, че знаете всичко за нея или него, знаете как се чувства, какво е в главата му, защо реагира по даден начин. Не го питате защо го прави, не искате мнението му, слагате дори думи в устата му.

Защо мъжете нямат трудности да скочат в нова връзка скоро след раздяла

Независимо дали се срещате с някого, обвързани сте или сте женени, погрешните предположение на база твърдението „аз го познавам по-добре от самия него/ нея“ са едно от най-грешните неща, които можете да направите в любовта и общуването въобще.

Свързани статии

Предположенията не създават нищо друго освен напрежение, неизказани думи и мисли, които са основа за тлеещи проблеми и конфликти.

Вероятността да грешите, когато предполагате как се чувства партньорът ви и защо реагира по даден начин, е голяма. Колкото и да мислите, че го познавате добре, не сте вътре в главата му и не знаете истинските му мисли и причините, които го подтикват да се държи по даден начин.

6 причини, водещи до раздяла

Именно по тази причина комуникацията и откритото общуване, обсъждането на проблемите, причините за реакциите, мислите и нагласите са толкова съществени за здрава и пълноценна връзка. Те ще ви предпазят от потенциални вреди на отношенията, които можете да нанесете, без да искате.

Най-катастрофалните и груби грешки във връзките са мълчанието и предположенията. Не ги допускайте, общувайте.

Коментирай
Свободно време