Интимно

4 начина да поддържате страстта във връзката

Не давайте шанс на рутината

29.12.2022г. / 06 24ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всички сме чували твърдението, че с времето страстта във връзката отслабва, че рутината трайно се настанява, че партньорите си стават скучни един на друг. И в редица връзки, любовният сценарий се развива точно така. Може би защото ни е лесно да приемем това погрешно твърдение и да не полагаме усилия за това да поддържаме огъня на страстта. Истината е, че обичайният начин на общуване с партньора оказва огромно влияние върху това дали страстта и искрата ще продължат във връзката или не.

Ето 4 лесни стъпки, с които да я поддържате или да я възпламените отново.

Премахнете пречките, които блокират страстта помежду ви

За да внесете повече от всичко, което искате в спалнята, трябва да разчистите пътя за хубава енергия. Обикновено липсата на интимност и страст във връзката показва наличието на пречка. Това препятствие може да бъде натрупано негодувание, стари емоционални рани, които трябва да бъдат разрешени, емоционален багаж от минали болезнени връзки, несигурност в себе си по отношение на привлекателността. Хубавото е, че ние имаме силата да променим себе си и ситуацията от отрицателна в положителна. Обърнете внимание на това какво пречи на удовлетворението ви от връзката, от секса в нея.

Все пак не забравяйте, че пречките, които откривате, може да не са пряко свързани със секса, но ако ви карат да се въздържате или да се затваряте към партньора си, те ви пречат.

4 етапа, през които любовта преминава

Направете удоволствието приоритет

Живеем динамично и има дни, в които сме изморени, твърде заети. Тогава се отдаваме на социални мрежи, телевизия. Но за съжаление това лесно може да се превърне в рутина във връзката. Ето защо е важно да преоткриваме какво е истинското удоволствие за нас и партньора ни, когато сме заедно и след това го направете приоритет. Добрата комуникация е от решаващо значение. Не може гледането на телевизия да е начинът да си прекараме добре, нали?

10 фактора, които правят връзката твърда като скала

Свързани статии

Помислете си какво харесвате

Когато „тръгнете на лов за удоволствия“, напомнете си, че е добре да сте достатъчно егоцентрични, за да знаете какво харесвате. Когато споделяте тази информация с партньора си, това ще задълбочи връзката ви и ще увеличи удовлетворението. Когато се вслушвате и изпробвате това, което партньорът ви наистина харесва, това засилва страстта ви още повече. Разбира се, желанията трябва да са приятни и за двама ви, а не единият да прави компромиси за сметка на собствения си комфорт. Страстта в секса и връзката се основава на химия между партньорите.

Просто поддържайте свежестта във връзката и секса

Не е необходимо да копирате секс пози от книги, еротични филми, не е нужно да играете роли. Но секс ролевите игри са добра идея за поддържане на свежестта в спалнята. Това означава да останете отворени за нови преживявания и да гледате на интимността като на нещо повече от физическо задоволяване на сексуалните нужди.

 

Коментирай