Интимно

3 причини да казвате истината на партньора си

Защо честността и откритостта са важни за интимността в отношенията

17.01.2023г. / 07 02ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Тайните са нещо съкровено, което всеки носи в себе си. Те са част от вътрешния интимен свят на човек и невинаги биват споделени. Има някои неща, които е най-добре да пазим за себе си, но има и тайни, които ако бъдат скрити от най-близките ни хора, могат да предизвикат отдалечаване и усещане за недоверие.

6 малки тайни за щастлива връзка с перспектива

Когато сте били деца сте си прошепвали разни тайни, които само вие и най-добрата ви приятелка знаете. Може би понякога още го правите. Във връзките обаче пазенето на тайни и скриването на мисли, нагласи, желания може да попречи на отношенията, да ги влоши.

Честността във връзката е от първостепенно значение. От значение е и видът на тайните, които пазите от него. Маловажните неща не са чак такъв фактор, който може да попречи на отношенията, но сериозните неща, които пазите в тайна, могат да са с разрушителна сила за връзките.

Защо е важно да сте винаги честни с партньора си и да не пазите големи тайни от него? Ето 3 важни причини.

25 тайни за щастлив брак

1. Тайните винаги успяват да излязат наяве в някакъв момент.

Колкото и дълго да успеете да запазите нещо в тайна, то ще се появи под една или друга форма на повърхността. От това може да произтекат непредвидени и неочаквани негативни последици за връзката ви, за които дори не сте предполагали. Помислете дали си струва да сте неискрени в отношенията си или е по-добре да поставите общуването и откритостта на първо място.

2. Тайните пораждат още тайни.

Когато криете нещо, то обикновено създава предпоставка да скриете и още нещо, косвено или пряко свързано с тайната, която се опитвате да запазите. Веднъж свикнали да криете, това ще ви кара да го правите отново и отново, затъвайки в море от тайни. Замислете се дали ще се чувствате щастливи, ако и партньорът ви крие важни неща от вас.

10 тайни на двойките, които остаряват заедно

3. Ако тайните ви се разкрият, партньорът ви може също да започне да крие от вас.

Тайните пораждат недоверие и имат способността да отдалечават. И обратното – искреността и честността сближават хората. Колкото и трудно да е понякога да се изправите срещу реалността, дори тя да ви създаде проблеми, приемете я и се опитайте да издържите на предизвикателствата. Ще е за добро със сигурност. Истината и честността укрепват връзката и задълбочават отношенията.

Коментирай