Интимно

Помощ! Партньорът ми не иска да прави секс с мен

Напрежението и умората могат да повлияят зле на сексуалния ви живот

19.01.2023г. / 10 04ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Нека си признаем, животът ни става все по-динамичен с всеки изминал ден. Трафикът, задачите в службата, децата, кредитът, неплатените сметки… Всички тези задължения обгръщат съзнанието ни и завладяват мислите ни. В един момент спираме и се замисляме. Това ли е животът? Кога за последно се смяхте, играхте, танцувахте или пък правихте секс? Ако забавленията под завивките са се превърнали в мираж, вероятно тайно се питате: „Как се стигна дотук?“.

Има ли причини, заради които партньорът ви изведнъж е спрял да ви желае? В следващите редове ще се опитаме да отговорим на тези въпроси. А ето и вероятните отговори:

Той е емоционално изтощен

Макар и да сме свикнали да мислим, че мъжете са направени едва ли не от стомана, това всъщност не е точно така. Стресът, смяната на работата, крайните срокове, неплатените сметки – всичко това се отразява на емоционалното състояние и на силния пол. Емоциите, които не се изразяват, могат да доведат до блокажи. Ето защо, ако забележите внезапна промяна в нивото на сексуална активност у вашия партньор, едно от първите неща, които можете да направите е да се опитате да го предразположите към разговор.

Не бързайте да си вадите кардинални заключения

Ако няколко пъти подред са се случили „засечки“, не бързайте със заключенията. Може би това е временно явление. Опитайте се да поговорите и да накарате мъжът ви да ви сподели дали нещо го тревожи. Избягвайте да го обвинявате, тъй като това само може да влоши положението и той да се затвори още повече в себе си.

Той се страхува от вас

Ако вие сте силна и независима жена, която знае какво иска и как да го постигне – може би партньорът ви се чувства изплашен от вас. Ако сте избрали пътя на кариерното развитие, може би той усеща, че го пренебрегвате. За жени като вас е характерно избягването на традиционната роля, която жената заема. Вие не сте склонна да се промените, за да угодите на обществото и хората около вас. Вероятно партньорът ви има чувството, че каквото и да направи, няма да е достатъчно добър за вас. При всички случаи, общуването и споделянето е от съществена важност. Опитайте се да поговорите и да се срещнете някъде по средата.

Вашите навици го отблъскват

Замислете се дали имате навици, за които вашият партньор ви е споменал, че не харесва. Например – казал ви е, че не му допада това, че пушите и миризмата на цигари, която излъчвате. Макар и да смятате, че никой няма право да ограничава свободния ви избор, когато говорим за сексуалните стимули, това е съвсем друга страна на монетата. Можете да не пушите вечер, когато сте заедно или пък преди да сте интимни да обърнете внимание на оралната си хигиена и да използвате вода за уста.

Той гледа порно

Свързани статии

Ако забележите, че той прекарва повече време на компютъра и се смущава, ако влезете рязко в стаята, съществува вероятност да прекалява с гледането на филми за възрастни. Почти няма мъж, който да не намира това за възбуждащо и секси. Проблемът може да се задълбочи обаче, ако той предпочита тях пред вас. Въпреки деликатната ситуация, опитайте се да поговорите и да си изясните положението.

Той ви изневерява

Макар и това да е първото нещо, което веднага ни идва наум, често пъти проблемът може да е друг. Все пак – бъдете нащрек и наблюдавайте партньора си. Имайте едно наум, ако забележите, че прекарва прекалено много време в социалните мрежи, става и отива да говори по телефона далеч от вас, сменил е паролата си или пък е започнал да се прибира по-късно от работа.

Коментирай
Здраве и красота