Интимно

10 знака, че във връзката ви има достатъчно физическа близост

Без нея любовта е трудна

08.02.2023г. / 10 06ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Интимността в любовната връзка е нашата емоционална, но и физическа близост с любимия човек. Физическата близост е много важна и тук не става въпрос просто за секс. Можем да сме близо един до друг, така че да покажем загриженост, сигурност, обич. Когато не получаваме достатъчно физическа интимност във връзката си, може да почувстваме, че нещо липсва между нас и партньора ни. Кои са знаците, че във вашата връзка получавате достатъчно от нея?

Вижте 10 от тях.

1. И двамата с партньора ви знаете от какво се нуждаете и какво желаете във връзката – Първият и най-важен аспект на всяка връзка, която има достатъчно физическа интимност, е че тя улеснява самопознанието.

2. Общувате, като се докосвате – Наясно сте, че начинът, по който докосвате партньора си, говори много за това как се чувствате. Използвате докосване, за да комуникирате привързаност и комфорт.

Оргазмът – мисия възможна

3. Можете да изразите вашите нужди и желания – Това е абсолютен признак на физическа интимност в една връзка. Двама души трябва да могат да водят открити разговори за секс помежду си.

4. Знаете от какво се нуждаете и как да го получите – Най-добрият начин да разберете дали получавате достатъчно физически контакт в една връзка е като обърнете внимание на това, което ви харесва.

4 карти показват какъв съвет ви дават гейшите

5. Докосвате се през деня – Помислете за последния път, когато сте водили разговор с любимия човек. Докоснахте ли го? Докосването един до друг в една връзка е начин за предаване на физическо привличане и интерес без думи.

6. Докосването е успокояващо и дори игриво – Когато сте сигурни на ниво физическа връзка помежду ви, докосването може да бъде и форма на игривост. Такъв пример е пощипването, гъделичкането.

5 прости неща, които само влюбеният мъж прави

7. Можете да бъдете уязвими около партньора си физически – Когато се намираме във взаимоотношения, които ни дават сигурност, тогава не се срамуваме от тялото и голотата си, не се прикриваме.

8. Знаете как да давате и да получавате – Ако връзката ви е стабилна, то вие би трябвало да знаете как да проявявате и да получавате физическа интимност. Общувате така помежду си, че да няма засягане на лични граници, манипулации и дискомфорт за някого от вас.

Свързани статии

9. Успявате да се възбудите без физически контакт – С любимия човек сте наясно какво е важно, за да поддържате нещата между вас двамата свежи, вълнуващи. Освен това може да се възбудите един друг и без да се докосвате взаимно.

10. Наслаждавате се на телата си и сте готови да експериментирате, без да се страхувате от това – Когато сте сигурни във вашата физическа интимна връзка, вие също така дълбоко ще оцените тялото на другия човек. Няма да се срамувате да го гледате или да покажете своето тяло, такова каквото е. Може би дори всеки си има любима част от тялото на другия или харесва нещо определено в своето и акцентира точно там в интимни моменти.

Коментирай
Свободно време