Интимно

Неща, които добрият партньор не би ви причинил

По тези неща ще отличите добрия от лошия партньор

13.02.2023г. / 09 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Лошото отношение във връзките може да има различни подбуди, но в основата му се корени ниско самочувствие, ниска самооценка и съмнение в себе си. Хора, които изпитват сериозни комплекси за малоценност от различен тип, имат склонност да проявяват негативно отношение спрямо половинките си.

Ако имате наистина добър партньор, той не би ви причинил някои лоши неща, които хората с ниска самооценка и комплекси биха причинили на половинките си.

Как типът партньор се определя от типа семейство, в който е израснал

Кои са нещата, които добрият партньор не би ви причинил?

Лошите навици не са приоритет за него

Един добър партньор, който държи на вас, не би ви пренебрегнал заради лошите си навици. За добрия партньор любовта и отношенията, хармонията и разбирателството са от първостепенно значение за връзката. По това ще познаете стабилността на психическото и емоционалното му състояние.

Той не ви заплашва физически и емоционално

Партньорите, които не си струват и които се възползват от вас, могат да ви накарат да се чувствате зле физически и емоционално. Не е нужно да ви посегнат или да ви крещят, за да изпитвате неудобство и дискомфорт във връзката. Има много начини, по които лошият партньор може да ви накара да се чувствате зле с думи и действия, дори бездействия. Добрият партньор няма да ви накара да почувствате тези неприятни емоции.

Не ви притиска да правите неща, които не са ви приятни

Добрият партньор никога няма да изисква нещо от вас на всяка цена. Нормално е партньорите във връзката да имат своите изисквания към половинките си, но ако ги налагат на всяка цена против волята на партньора си, това внася огромно напрежение във връзката и може да влоши сериозно отношенията.

Кои са основните разлики между сродна душа и партньор в живота?

Свързани статии

Той държи на думата си и не ви лъже

Добрият партньор не би ви лъгал за сериозни неща и определено ще се опитва да държи на думата си. Партньорите, които си струват, не биха пропуснали шанса да докажат любовта си, когато това е необходимо. По това ще ги отличите от лошите партньори, които не биха държали сметка за това дали сте наранени, излъгани или нещастни.

Той не ви игнорира и пренебрегва

Партньор, който ви игнорира и пренебрегва, вероятно няма сериозни намерения към вас. Той би ви загърбил при всяка добра възможност за по-приятно занимание. Добрият партньор не би ви пренебрегвал. Би ви поставил като приоритет в ежедневието си.

Как тялото ви подсказва, че сте намерили правилния партньор

Не се обръща към вас грубо и унизително

Добрият партньор не се държи по начин, който да ви нарани за разлика от лошия партньор. Неподходящите половинки, с които всеки си е губил времето в живота си, обикновено се държат неуважително, нараняващо и по начин, който определено показва колко всъщност не държат на вас. Ако сте срещнали пълна противоположност на това описание, значи партньорът ви е истински добър избор.

Коментирай
Здраве и красота