Интимно

Как да го накарате да ви покани на среща?

Покажете му, че сте заета, но все пак имате интерес към него

21.02.2023г. / 12 03ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако харесвате някого, вероятно се опитвате да го накарате да ви забележи – смеете се на шегите му, правите му комплименти, опитвате се да бъдете на неговата вълна. Вероятно изпитвате неудобство да го поканите на среща и очаквате той да направи първата крачка. В следващите редове ще ви дадем няколко ценни съвета от специалисти как да направите това. Ето ги и тях:

Помолете за помощ приятел

Ако усещате, че между вас прехвърчат искри, помолете приятел (или колега), да ви помогне. Например – ако сте заедно на разходка или пък обядвате, нека той каже нещо от сорта на: „От вас двамата би излязла чудесна двойка“, или нещо в този дух. По този начин, малко по малко, ще помогнете на отсрещния човек да узрее за идеята.

Неща, които добрият партньор не би ви причинил

Помолете го да ви закара

Опитайте се да вмъкнете в разговора, че колата ви се е счупила и нямате с какво да се приберете вкъщи, или пък, че имате нужда от помощ при преместването на някаква тежка мебел. Би трябвало това да го накара да ви предложи да ви закара или пък да ви помогне. Ако той го направи, съвсем естествено вие го поканете на кафе и кажете, че вие ще платите, тъй като искате да му благодарите за помощта.

5 важни фактора за здравословна връзка

Направете така, че той да разбере, че в момента нямате партньор

Ако вече сте приложили някоя от по-горе изброените стратегии, той вече трябва да е разбрал, че вие нямате никого до себе си. В такъв случай, може да му отнеме малко време, през което да събере кураж, за да ви предложи да излезете. Все пак, намекнете, че си търсите сериозен партньор, а не просто поредната авантюра.

Подходете директно

Свързани статии

Понякога мъжете не са много добри в разчитането на знаци и сигнали (можете да бъдете сигурни в това). Ето защо, ако е нужно, подходете директно и вие го поканете на среща. Така поне ще разберете дали той наистина си пада по вас. Дори и да ви откаже, това, че вие сте направили първата стъпка, ще ви помогне да се издигнете в очите му. Мъжете обичат смели жени, които знаят какво искат.

Грижете се за себе си

Да, мъжете наистина забелязват как изглеждате. Но не по начина, по който вие мислите. Не е нужно да изглеждате като супермодел. Не е важно да бъдете перфектни. Увереността всъщност е това, което ви прави секси. Грижете се за себе си по такъв начин, че да изглеждате уверени и със самочувствие. Мъжете харесват уверени жени, това всъщност е един от най-важните елементи на красотата.

Обърнете внимание на езика на тялото

Мъжът, когото харесвате може да ви намира за привлекателна, но също така и за стеснителна. Вероятно това има връзка и с езика на тялото. Убедете се, че позата на тялото ви е отворена, а не затворена. Не бъдете напрегната, старайте се тялото ви да е отпуснато и най-важното – не кръстосвайте ръцете си пред тялото, когато разговаряте с хората.

Опитайте се да му създадете предизвикателство

Мъжете обичат да преодоляват предизвикателства и да преследват. Ето защо опитайте се да не създавате впечатление у него, че сте на разположение през цялото време. Нека остане с впечатлението, че сте заета, като в същото време обаче му покажете и че имате интерес към него.

Изпълнете живота си с повече забавление

Ако сте от хората, които постоянно се оплакват и правят така, че другите вечно да ги съжаляват, едва ли можете да очаквате, че ще ви се случват хубави неща. Опитайте се да изпълните дните си с повече усмивки, забавление и позитивно настроение. Само така можете да бъдете сигурни, че ще привлечете в живота си човек, който ще е загрижен и любящ.

Коментирай