Интимно

Признаци, че връзката ви е изчерпана

Чувствата са си отишли, желанието за развитие на отношенията също, ако са налице тези знаци

19.04.2023г. / 08 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Не всяка връзка има щастлив край за съжаление. Понякога дори най-бурната и силна любов може да си отиде под натиска на проблемите, различията, неразрешаването на конфликтите, борбата за надмощие. Причините връзката ви да се съсипе са много.

5 признака, че имате токсична връзка със себе си

Кои са признаците, че връзката ви вече е изчерпана и поправянето ѝ е почти невъзможно?

Всичко се превръща в повод за конфликт

Когато сте достигнали до такъв етап, че да се карате за всичко и дори най-незначителната дреболия е повод за конфликт, това е много лош знак. Изчерпаните отношения често са и толкова напрегнати, че между партньорите съществува непоносимост във всичко. Така поводите да се скарате нарастват неимоверно, като всяко малко нещо се превръща в бомба със закъснител.

Оставате до късно на работа, за да не се приберете вкъщи

Съзнателно или не предпочитате да не сте вкъщи с половинката си, а да останете на работа. Измисляте си допълнителни ангажименти, за да не споделяте физически едно и също пространство, просто защото не понасяте присъствието на партньора си.

Всичко, което партньорът ви прави, ви дразни

Точката на нетърпимост е достигнала такава степен, че не можете да търпите нищо, което половинката ви прави. Всяко негово действие и дума ви дразни, а това води след себе си вълна от негативни емоции и поводи за конфликти.

8 неща, на които мъжете обръщат внимание, когато търсят връзка

Измисляте си причини да не правите секс

Липсата на желание за секс е симптом на изчерпана връзка. Ниското либидо, разбира се, може да е причинено и от други фактори, но ако са налице всички изброени по-нагоре, определено отношенията ви са достигнали точка на нетърпимост, в която не можете да си представите да се докосвате физически.

Постоянно мечтаете да излизате по женски с приятелки

Приятелките са спасението, от което се нуждаете и за което мечтаете непрекъснато. Предпочитате да прекарвате диви женски вечери с приятелки, отколкото да потъвате в обвързващото задължение да стоите вкъщи с партньора си.

Флиртувате с други хора

Подсъзнателното желание да се почувствате отново щастливи, харесвани, желани, ви кара да флиртувате, въпреки че сте обвързани. Мъжкото внимание ви липсва и тайничко искате пак да се чувствате по онзи прекрасен начин, по който сте се чувствали в началото на връзката, когато всичко е било наред.

Какво подсказва, че трябва да сложите край на връзката си?

Не искате повече да правите жертви заради него

Моментът, в който спирате да имате желание да правите компромиси заради партньора си е моментът, в който е време да осъзнаете, че връзката ви е изчерпана. Отношенията са сложни и колкото и да се обичате, колкото и да се радвате на сходства в характерите и разбиранията, компромиси винаги се налагат.

Ако сте престанали да имате желание да правите жертви за него, дори минимални, това е лош признак за охладнели чувства.

20 комуникационни навика за щастлива връзка

Вече не си представяте бъдещето си с него

Ако допреди това в представите ви бъдещето ви е било споделено с партньора ви, но вече не можете да си представите това, значи връзката ви е изчерпана и върви по-скоро на автопилот, отколкото мотивирано и изпълнено с чувства и любов.

Коментирай