Интимно

10 грешки, които жените допускат, когато си търсят съпруг

Пренебрегвате крещящите червени флагове

15.05.2023г. / 06 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки, който мечтае да сключи брак и той да е дългогодишен и успешен, иска да знае кои са фундаментите, върху които може да го изгради. Има много бракове, които продължават години наред, но двамата или единият от партньорите не е щастлив. Истината е, че през годините на брака винаги може да има ситуации, които дори и не сме си представяли, че може да ни се случват. Въпреки това, още преди да се замислим за брак с определен човек, има някои грешки, които можем да допуснем и в крайна сметка да се стигне до развод. Вижте 10 от тях.

1. Избирате партньор, който има противоположни житейски планове на вашите, с надеждата, че ще „промените решението му“. Истината е, че редица бракове стигат до развод, само защото започват по този начин.

2. Сключвате брак с човек, когото ще се стремите да промените. Това особено важи за жените. Няма как да промените мъж, който не желае сам да се промени. Ако сега е лош, ще бъде лош и на по-късен етап.

8 неща, които ни помагат да поддържаме връзката си пълноценна

3. Вашите родители и приятели „решават“ с кого да се задомите. Много хора ще отхвърлят някого, който е по-съвместим с тях, в полза на друг, който се смята за по-„приемлив“ за семейството и приятелите им. Близките не спират да говорят колко „добра партия“ е той и е време да се побърза със сватбата.

4. Пренебрегвате крещящите червени флагове. Любовта наистина ни кара да гледаме през розови очила. Точно това е една от причините да ни бъде толкова трудно да видим някои предупредителни знаци. Или ги виждаме, но ни е по-удобно да ги подминем, казвайки си, че това е временно, за съответната ситуация.

Защо е важно да показвате привързаност към партньора си

5. Поддържате връзка с партньор, който прави неприемливи неща. Психически и физически тормоз, изневери, лъжи...

6. Омъжвате се за някой разорен, без перспективи за кариера, без план за бъдещето. С влечение към хазарт, алкохол, който е мързелив. Такива мъже не се променят с брака, нито с появата на децата, затова не се самозалъгвайте.

7. Не слушате инстинкта си. Знаете ли, че много жени, които в крайна сметка се развеждат с партньора си, са имали усещането, че знаят, че бракът с половинката им е лоша идея?

Най-големите грешки, които допускате във връзката според зодиакалния ви знак

Свързани статии

8. Използвате брака като лек за проблеми във връзката ви. Не, женитбата няма да реши проблемите във връзката ви, освен ако проблемът, с който се сблъсквате, не е бракът. Появата на децата също няма да поправи отношенията ви, които вероятно вече са изчерпани.

9. Избирате съпруг въз основа на финансовото му състояние. Парите са важни дотолкова за една връзка, че да са достатъчно, а не дефицитът им да създава конфликти между партньорите. Богатият мъж не е гаранция за щастлив брак. С парите му може да идват и много минуси за вас.

10. Сключвате брак, защото сте достигнали определена възраст. Ще се намерят много хора, които ще се опитат да ви пробутат своите разбирания за живота, семейството, брака и това на каква възраст една жена трябва да създаде свое семейство. Водете се от собствените си разбирания, не от чуждите.

Коментирай