Интимно

10 знака за емоционално откъсване във връзката

Той вече не споделя с вас

25.05.2023г. / 11 34ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта и емоциите винаги са свързани. Без споделени емоции е трудно, дори невъзможно да се поддържа щастлива любовна връзка. Всички сме чували за емоционалната близост, ;преживявали сме я дори с някои партньори. Но какво е емоционалното откъсване? Накратко, то се характеризира с липса на чувства или друго усещане за връзка с партньора до нас. Възможно е първоначално любимият човек да ни е позволявал да се доближим до вътрешния му свят, но в последствие да се затвори. Причините за емоционална откъснатост биха могли да са различни. Но как да сме сигурни, че в нашата връзка от страна на партньора ни е налице такава?

Вижте 10 сигурни знака. 

1. Вашият партньор изглежда незаинтересован от това, което имате да кажете – Обикновено вие сте този човек, който се опитва да изгради близост, но той ви ни най-малко не се интересува.

2. Не споделя  своите проблеми или притеснения с вас – Имаше време, когато вие сте била човекът, към когото вашият партньор се е обръщал, когато е имал лош ден, бил е притеснен, нуждаел се е от съветите ви и т.н. Но в последно време това сякаш се е променило и той не е толкова емоционално отворен към вас.

Знаци, че вие или партньорът ви се нуждаете от повече обич

3. Той винаги поставят нуждите си над вашите – Той не се вълнува от това как се чувствате в определени ситуации, дори в онези, които изглеждат малки.

4. Не се трогва от вашите емоции – Понякога жените в отчаянието си да привлечем вниманието на партньора си, може да станем силно емоционални, гневни. Когато чувствата ни са отхвърлени, нормално е да чувстваме болка. Но любимият ви не показва интерес към емоциите ви, не се вълнува от това, че ви наранява и т.н.

5. Все по-рядко показва, че времето, което прекарва с вас му носи удоволствие - Очаквате, когато сте заедно с партньора си да се насладите на компанията си, но това обикновено не се случва. Той е зает с телефона си, работа, дори когато сте на кино, сякаш е отегчен от присъствието ви.

10 грешки, които жените допускат, когато си търсят съпруг

6. Той изглеждат апатичен по време на конфликт – Конфликтите са нещо нормално за всяка връзка. Но ако вие сте тази половинка от връзката, която се грижи за възстановяването на взаимоотношенията, докато той неглижира ситуациите, определено това подсказва за емоционално откъсване от негова страна.

7. Спрял е да изразява любовта си към вас – С думи, но най-вече с действия.

8. Сякаш вече не го вълнува толкова секса с вас - Вашият сексуален живот определено се е променил. Той следва една рутина, партньорът ви се стреми да задоволи само собствените си желания, претупва любовната игра не се вълнува от това да ви достави удоволствие.

Свързани статии

9. Рядко полага усилия да ви направят щастлива – Това е знак, че мъжът, с когото имате любовна връзка определено не се стреми към емоционална близост или ако е имало такава, то сега полага усилия да се отдалечи от вас.

10. Той се затваря в себе си, когато говорите за връзката ви - И на двама ви е ясно, че нещата между вас не вървят добре. Вие вероятно го искате така отчаяно за партньор, опитвате се да полагате усилия. От друга страна, всеки път когато искате да поговорите за вас двамата, той показва отегчение, става мълчалив, отменя темата и т.н.

Коментирай