Интимно

Как да се отдалечите емоционално от бившия

Прекъснете всички комуникационни линии

26.05.2023г. / 12 24ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Преодоляването на любовна раздяла може да бъде изключително трудно, особено ако жената изпитва все още емоции към партньора си. Опитвайки се да зарови чувствата дълбоко в себе си, тя обикновено не вижда път пред себе си. Разделите са мъчителни. Те водят до безсъние, апатия, но не са нещо, с което да не можем да се справим. Няма копче, което да натиснем и да изключим емоциите си, но можем да предприемем някои стъпки, по пътя, който ще ни отдалечи емоционално от бившия. Вижте някои от тях. 

1. Дайте си малко време да се „излекувате“ - Най-голямата грешка, която правят жените, когато се опитват да продължат напред, е да се отдадат на саморазрушителни мисли и навици. Дайте си време! Започнете да тренирате и да се храните здравословно, като цяло да се грижите по-добре за себе си.

2. Не го преследвайте - След раздялата вероятно ще продължите да се чудите какво прави бившият ви по всяко време на деня. Ще го следите в социалните мрежи, ще предполагате къде ще излиза в петък вечер и т.н.

Знаци, че вие или партньорът ви се нуждаете от повече обич

3. Опитайте се да видите реалността - Нещата може да изглеждат така, сякаш са в най-лошия си вид и това е нормално, защото ви трябва време, за да видите реалността. Светът не свършва, само защото вече не сте в любовна връзка с определен човек. Началото не е лесно, но реалността постепенно ще се отрива пред вас.

4. Не намирайте извинения, за да го срещнете отново - Да устоите на желанието „случайно“ да се видите с бившия ви може да бъде предизвикателство. Може би си мислите, че една-единствена среща може да ви върне отново заедно. Трябва обаче да осъзнаете, че това, което не може да бъде поправено в целия ход на една връзка, никога не може да бъде уредено само на една среща.

10 знака, че той не приема връзката ви сериозно

5. Не бъдете жестоки към себе си – Вероятно има много причини за раздялата ви. Но признайте, че човекът, на когото сте най-ядосан, сте вие самите, дори и да няма за какво. Вероятно си мислите за грешките ви, за това, че не сте достойна за него и куп други отрицателни неща. Никога не си позволявайте да бъдете лоши към себе си! 

6. Не се опитвайте да бъдете приятели, ако все още имате чувства към него - Ако се опитвате да бъдете приятели с бившия си, само за да продължите да гo виждате след раздялата, надявайки се да се съберете отново, то това ще ви нарани повече, отколкото си мислите. Не се водете от чужди примери  за връзки на ваши приятелки, които след раздяла отново са се събрали с бившия си. Това подхранва само илюзии, които могат да ви наранят още повече.

Какво да правите, ако разберете, че мъжът ви ви лъже

7. Елиминирайте нещата, които ви напомнят за него – Като негови лични вещи. Съвсем нормално е да имате общи снимки и подаръци от него. Към тях се опитайте да гледате по-рядко.

Свързани статии

8. Прекъснете всички комуникационни линии – И бъдете внимателни, когато сте си доставили удоволствие с няколко чаши вино. Изпращането на съобщения и обаждането под влиянието на алкохол, не само ще ви постави в неудобна ситуация, но няма да ви позволи да продължите напред.

9. Избягвайте да питате за него ваши общи познати и приятели - След като прекратите всякакъв контакт с бившия си, можете да опитате да получите информация за него от общите ви приятели. Устойте на това желание, ако наистина искате да се разделите с болезнения спомен за него.

10. Не правете секс – Още една грешка, която може една жена да допусне, опитвайки се да забравите бившия. Всъщност, рядко в такива ситуации жените търсят само забавлението. Обикновено се надяват хубавият секс отново да ги събере като двойка. 

Коментирай