Интимно

5 знака, че той не инвестира емоции във връзката ви

Той не може да се справи с емоциите ви

07.06.2023г. / 17 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта е емоция. Любовната връзка не може да вирее без емоциите на двама души. Въпреки това понякога ни се случва да срещнем партньор, с когото още от момента на флирта и ухажването нещата да вървят трудно. Една от причините може да е това, че той е емоционално недостъпен. Необходими са двама емоционално достъпни партньори, за да поддържат една връзка. Кои са знаците, че той определено не е такъв?

1. Показва ви и ви казва, че е емоционално недостъпен

Въпреки това, вие игнорирате този факт. Това е голям червен флаг за взаимоотношенията ви, който не трябва да игнорирате. Ако той в разговори или чрез коментари ви е показал ясно, че не търси сериозно обвързване, брак, няма желание да живеете под един покрив, помислете дали ценностите ви не се разминават.

Не правете грешката да мислите, че можете да промените някого с времето. Ако чуете подобни коментари или партньорът ви показва с поведението, че няма да се открие емоционално към вас, то приемете ги като реалност и продължете напред.

4 типа мъже, за които няма да бъдете приоритет

2. Той ви дава смесени сигнали

Бъдете внимателни с партньор, който често дава объркващи сигнали, като изпращане на текстови съобщения или се виждате редовно, след което изчезва или се дистанцира при контакт с вас. Това може да се случи след страхотна среща, когато сте се чувствали свързани и интимни по някакъв начин.

Емоционално недостъпният партньор ще се бори с моменти на интимност и ще демонстрира дистанция през определен период от време. Възможно е и да се почувствате объркани, защото връзката ви започва добре и партньорът ви изглежда много отдаден и привлечен от вас. Но след това започвате да усещате леки промени и дистанциране. Емоционално недостъпните хора имат способността да ви дават точно толкова, колкото да поддържат интереса ви, но никога достатъчно, за да задоволят нуждата ви от връзка.

3. Той не може да се справи с емоциите ви

Не само че изпитва трудност да изрази емоции към вас, но и може да има трудности да се справи с вашите емоции. В любовта често се случва емоционална личност, жадуваща да дава и получава любов да има интимни отношения с някой, който е емоционално недостъпен.

Ако се чувствате тревожни и се нуждаете от повече във връзката ви, но любимият човек ви посреща с критика, липса на подкрепа или разбиране или се отдалечава още повече от вас, приемете това като знак, че се намирате във връзка, с която само си губите времето.

4 знака, че се срещате с емоционален манипулатор

4. Наскоро е прекъснал връзка или е обвързан

Ако вашият партньор наскоро е преминал през развод, разделен е, излиза от раздяла или все още има връзка, това е очевидна опасна зона. Всеки се справя с раздяла със собственото си темпо, така че времето невинаги е добра индикация дали някой е на разположение.

Свързани статии

Обърнете внимание обаче дали вашите разговори винаги се фокусират върху бившата му. Дали дава ясни признаци, които показват, че изпитва емоции към нея, че тъжи за нея. Бъдете внимателни, защото той може да не е напълно готов за нова връзка. Може вие да сте му като лек, който след това да зареже или да се върне при бившата си.

5. Говори лошо за минали връзки

Ако вашият партньор обвинява всеки бивш за проблемите си в минали връзки и не може да поеме отговорност за собствените си действия, бъдете предпазливи. На този тип хора им липсва осъзнатост, необходима за процъфтяването на една връзка, дори и в трудни моменти. Те обикновено са егоистични, до някаква степен и нелоялни към половинката си.

Коментирай