Меню

Коледни меденки

9 декември 2007 | 16:45 | Аз жената
Добави в любими
250 г мед 
3 яйца 
250 г пудра захар 
50 г масло 
10 г амонячна сода 
1 с. л. тъмен ром 
1/2 ч. л. анасон 
карамфил и мускатово (индийско) орехче – общо 1/2 ч. л 
5 г канела 
600-700 г брашно
Продукти за глазурата: 
1 белтък 
120-150 г пудра захар

Продукти
Приготвяне

Приготвяне на тестото: Върху дъска се пресява брашното, част от което се отделя настрана. Прибавят се захарта, медът, яйцата, разтопеното масло, смлените и пресети подправки, в които е разтворен амониевият бикарбонат и се замесва меко тесто. Оставя се да престои 12 часа. Отново се преработва, разточва се на части, изрязват се фигурки с различна големина и се пекат в добре затоплена фурна. Още горещи се намазват с разбито яйце и се украсяват с белтъчна глазура.

Приготвяне: Захарта се пресява 2 пъти през ситото. Захарта и белтъците се бият, докато се получи лъскава маса. В случай, че стане рядка, се добавя още захар. Ако е много гъста, се капва лимонов сок и се бърка.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Рая ( преди 11 години )
Много е вкусно.Превъзходно е .Направо невероятно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар