Меню

Пастет от риба тон и задушени зеленчуци

21 юли 2010 | 13:23 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 консерви риба тон (320 г) 
200 г праз лук 
200 г спанак 
2 малки тиквички 
1/2 връзка копър 
1/2 връзка магданоз 
4 с. л. зехтин 
сол 
ч. пипер 
2 листа желатин

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Почистените зеленчуци се нарязват на ситно и се запарват във вряла вода за 10 -тина минути, след това се оцеждат и запържват в зехтина за 2 мин, като се добавя солта и пиперът.
Разтварят се листовете желатин на водна баня, добавя се сместа и се отварят консервите. Всичко се обърква до еднородна смес, която се разлива в купички и се оставя в хладилник да се стегне за около час.
Купичките се обръщат в чиния и се сервират.
Приятен апетит!

Снимка: photl.com

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

* * *

Пастет от броколи
Френски пастет със сирене и орехи
Пилешки деликатесен пастет
Пастет с прясна чушка и тофу
Пастет от патладжани
Пастет от яйца

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай