Меню

Пълнени чушки с риба тон

21 юли 2010 | 16:09 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
10 червени чушки 
400 г консервирана риба тон 
100 г рендосана глава целина 
1 ч. л. сол 
1 ч. л. черен пипер 
2 с. л. галета 
2 яйца 
1 майонеза 
100 г кашкавал

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Измиват се чушките и се разполовяват с нож по дължина. Подреждат се на дъното на правоъгълна тава. Смесват се рибата тон със целината, солта, черния пипер и галетата и се разбърква добре. С получената смес се пълнят чушките. Смесват се яйцата с майонезата и се разбиват с пасатор. Добавя се и рендосаният кашкавал. Разбърква се отново и с помощта на лъжица се сипва от сместта върху всяка чушка. Долива се вода до половината на нивото на чушките и се запичат в загрята фурна около 20-25 минути.

Снимка: thinkstock

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

* * *

Пълнени чушки със сирене и яйца
Летни пълнени чушки с извара
Пълнени чушки с боб и ориз
Царски пълнени чушки
Весели пълнени чушки (за злояди деца)
Печени пълнени чушки
Пълнени чушки, печени с картофи
Пълнени червени чушки по шопски

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай