Меню
Готварство

Конфитюр от сливи и тиква

15.09.2010г. / 11 20ч.
Аз жената
Конфитюр от сливи и тиква

Продукти: 3 кг сливи
1 средно голяма тиква
1 кг захар
3 чаши вода
1 и 1/2 – 2 ч. Орехи

Приготвяне:
Тиквата се обелва от предишната вечер. Нарязва се на кубчета.
Сливите се измиват, изчистват се от костилките, без да се белят.
Слагат се във варна вода заедно с тиквата. На другия ден се измива всичко добре, прибавя се захарта и се вари като се сипва водата. Когато стане гъсто като сладко се добавят орехите, индрише или канела на пръчка и карамфил.

* * *

Маринована тиква в сироп
Лесен сладкиш с тиква и ориз
Печено сладко от сини сливи
Есенен сладкиш със сини сливи
Печени ябълки, круши, дюли

Коментирай