Приготвяне:

Омазняваме тавата с олио. Слагаме две кори за баница с помощта на двете ръце се намачкват малко. Ръсим малко натрошено сирене плюс Олио, което е в оливерник, но малко само Така ред една кора, сирене, малко олио и пак кора. Така докато свършат корите, като накрая трябва да завършим с кора.
С остър нож разрязваме баницата на парчета. В една купа разбъркваме яйцата с газираната вода и заливаме цялата баница с получената яйчна смес.
Слагаме суровата баница в предварително загрята фурна на 200-220 градуса.
След като се изпече я обръщаме на 3 купички и така стои докато поизстине малко, за да не й падне буфера.
Ако нямате кори за баница, може да си я направите и с юфка, също става вкусна. Но тогава не се реже с нож, разбира се.

* * *

Баница с праз
Къпана баница