Меню

Свински медальони с круши

24 януари 2011 | 11:21 | Аз жената
3 от 1 гласа
Добави в любими
Продукти: 
1 с. л. олио 
2 глави червен лук, нарязани на осминки 
2 големи круши, нарязани на четвъртинки 
2 стръка розмарин 
щипка сол (сол на вкус) 
4 свински осолени медальона 
50 г синьо сирене
2 порции, подготовка на продуктите – 5 мин., печене – 25 мин.

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Вземаме не много голяма тава за печене (правоъгълна 24 см) намазваме я с олиото, слагаме лука, крушите, розмарина и солта. Запичаме 5 мин в предварително загрята фурна на 150 градуса и увеличаваме на 180 градуса докато сместа получи карамелов цвят. След което поставяме фурната на 250 градуса, нареждаме медальоните и запичаме от двете страни 15 мин. Поставяме върху медальоните сиренето и запичаме около 5мин (ако фурната има грил, запичаме на грил).

* * *

Свинско със зеле
Свинско с лук
Свинско печено в бира
Свинско руло със сини сливи
Свински пържолки по ирландски

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
alice ( преди 11 години )
Прекрасна и безкрайно проста рецепта :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар