Меню

Рецепта за пирожки

7 февруари 2011 | 10:16 | Аз жената
Добави в любими
Рецепта за пирожки

Приготвяне

Продукти:
125 г краве сирене
1 яйце
1 кафяна чашка кисело мляко
брашно – колкото поеме
1 ч. л. сода

Приготвяне:
В съд слагаме млякото с разтворена 1 ч. л. сода за хляб, добавяме яйцето и сиренето, разбъркваме. Слагаме постепенно брашното (да не е рядко, но не и да се меси.), омесваме меко лепкаво тесто.
Набрашняваме ръцете си и късаме на топчета, колкото голям орех и между ръцете го правим на пуричка.
Пържим в много мазнина, но не силна, а на по-слаб огън, средно гореща.
Като се надуе, пирожката се пука и сама се обръща в тигана.
Още топли ги поръсваме с пудра захар.

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
djesi ( преди 11 години )
zdr-te spolu4liva recepta,priatni sa za hapvane,no samo deto ne se obra6tat sami!dobar apetit!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар