Приготвяне

Пилешкото месо се сварява в подсолена вода и се нарязва на жулиени по 2-3 см. Макароните също се сваряват в подсолена вода и след това се заливат със студена вода за 2-3 минути. Макароните се отцеждат в голяма цедка. Всички останали продукти се нарязват на по-едри парченца, а не на кубчета. В дълбок съд се смесват всички нарязани продукти, пилешкото и сварените макарони, прибавя се майонезата и киселото мляко и ако е необходимо се прибавя сол и малко изцеден лимон. Салатата се разбърква внимателно, слага се в прозрачна купа, отгоре се заглажда и се настъргва кашкавал. Украсява се с нарязаното яйце, магданоз и маслини.
Салатата е невероятно вкусна след като престои няколко часа в хладилник. Приготвя се за около 1 час и като количество е за 10 порции.

Прочетете още:

Снимка: thinkstock